1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kolesterool

Kolesterool jaguneb kaheks:
“Hea” kolesterool ehk HDL-kolesterool (HDL – High Density Lipoprotein (ingl. k.), kõrge tihedusega lipoproteiin);
“Halb” kolesterool ehk LDL-kolesterool (LDL – Low Density Lipoprotein (ingl. k.), madala tihedusega lipoproteiin).

Kolesterool on oluline rakuseinte koostisosa. Ilma kolesteroolita ei suudaks rakud talitleda. Veres liigub kolesterool ringi rasvast ja valgust koosnevate lipoproteiinide vahendusel. Organismis olev kolesterool on pärit peamiselt kahest allikast: 70% sellest sünteesitakse kehaomaselt (peamiselt  maksas) ja 30% saadakse toidust. Vere kõrgenenud üldkolesteroolisisaldus on südame-veresoonkonnahaiguste oluline riskifaktor. Vere kolesteroolitaseme normväärtused:
-  üldkolesterool < 5,0 mmol/L;
-  HDL-kolesterool > 1,1 mmol/L;
-  LDL-kolesterool < 3,0 mmol/L.

 
Artiklid

» Kalorivaene toit toob südamele kasu
» Kolesterool ei ole organismi vaenlane
» Kolesterool
» Piim kolesteroolitaset ei tõsta
Vaata kõiki 
Spetsialistid soovitavad

» Head toitumisharjumused
» Tervisliku toitumise meelespea
» Vahemereköögi mälumissioon
Vaata kõiki 
Vaata ka foorumist

» Kas tuleks vältida
Vaata kõiki 





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee