1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire



Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kuidas õppida?

Keskkoolis suureneb õppimiskoormus tunduvalt – õppeained muutuvad raskemaks, kodutööd antakse rohkem, ja lõputunnistusele tahaks ju ka võimalikult häid hindeid saada. Õnneks on olemas palju meetodeid, kuidas õppimist efektiivsemaks muuta ja hindeid parandada.

Kodus

Kui koolis on muresid, räägi sellest vanematele. Kui sa nendega ei räägi, ei saa nad sind ju kuidagi aidata.
Õppimiskoht peab olema hästi valgustatud. Kui su lemmikmuusika aitab sul paremini keskenduda, pane mängima cd või kassett ning õpi selle saatel.
Ära õpi voodis. Istu laua taga, et sa püsiksid kauem värske ja suudaksid kirjutada korraliku käekirjaga (siis näeb õpetaja paremini iga punkti ja koma ning ei süüdista sind kirjaoskamatuses).
Õpi kindlatel kellaaegadel. Nii saab ka sinu aju valmistuda uue materjali vastuvõtmiseks ning kui sul kujuneb harjumus, jõuad sa rohkem omandada.
Leia endale keegi, kellega koos õppida või palu vanematelt abi. Enne kontrolltööd jääb kõik paremini meelde, kui üksteise teadmisi testite.
Kirjandit kirjutades võid oma mõtted enne kassetile lugeda ning seejärel neid kuulata – vahel annab kuulamine juurde uusi ja paremaid ideid.

Koolis

Kooli raamatukogus on sageli palju materjali, mida võid täiendavalt juurde lugeda. See aitab paremini meelde jätta selle, mida parajasti õpid. Kui tekib küsimusi, võid alati need õpetajale esitada, ta vastab kindlasti hea meelega.
Kui on tulemas eriti raske kontrolltöö, võid appi kutsuda mõned klassikaaslased ning te võite koos õppida. Samuti võib paluda abi mõnelt klassikaaslaselt, kes seda ainet hästi valdab.
Katsu mõelda positiivselt, unustada halb. Nii suudad paremini keskenduda õppimisele, eriti kui on kaalul aasta- või veerandi(semestri)hinne. Nii on sul rohkem energiat ja suudad rohkem ära teha.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee