Pähklid
Mesi
Shokolaad ja kommid
Kala ja koorikloomad
Muna ja piim (sagedamini lööbe põhjuseks imikueas)
Kodumaistest aiasaadustest on kõige allergeensemad maasikad, kuid allergiat võivad tekitada ka vaarikad, õunad, ploomid, kirsid, tikrid, sõstrad, kurgid ja tomatid.
Geenid reguleerivad valkude tootmist. Kui taimesse sisestada uus geen, tekib ka mõni uus valk. Kuid just valgud on need, mis inimesel allergiat esile kutsuvad. “Tõepoolest on olemas võimalus, et mingi hulk inimesi on mõne uue valgu suhtes allergilised,” ütleb professor Erkki Truve.
Geneetiliselt muundatud toidud ja toiduained on esimesed söödavad tooted maailmas, mis enne müüki jõudmist läbivad ülipõhjaliku kontrolli, peaaegu sama põhjaliku nagu ravimid. “Kui miski on ohutu, siis just see toit,” ütleb Tallinna Tehnikaülikooli Geenitehnoloogia Keskuse juhataja Erkki Truve.
Lisatud: 2009-03-06 16:57:13 Kommentaare: (2)
Lisatud: 2009-01-16 12:06:02 Kommentaare: (0)
Lisatud: 2009-01-15 14:42:01 Kommentaare: (1)