1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Muundatud geenidega toit võib suurendada allergiaohtu

 

Geenid reguleerivad valkude tootmist. Kui taimesse sisestada uus geen, tekib ka mõni uus valk. Kuid just valgud on need, mis inimesel allergiat esile kutsuvad. “Tõepoolest on olemas võimalus, et mingi hulk inimesi on mõne uue valgu suhtes allergilised,” ütleb professor Erkki Truve.

Kuna oht on olemas, kontrollitakse kõiki geneetiliselt muundatud taimedest saadud toiduaineid enne müügile lubamist sama skeemi järgi, nagu uusi ravimeid ja kosmeetikatooteid. “Sest ka need võivad allergiat põhjustada,” märgib professor Truve. Alles pärast allergiatestide läbimist saab toode müügiloa.

Vaata ka
Muundatud geenidega toit ei tapa kedagi

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee