1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kui tõenäoliseks pead, et võid kaotada töö juba enne aastalõppu?
Ma ei usu seda.
Olen kindel, et minuga seda ei juhtu.
Kui olukord läheb pingeliseks, lahkun ise.
Teen kõik, et töökohta säilitada.
Olen nõus töötama ka väiksema palga eest.
Kui koondatakse, pole midagi parata.
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Öötöö?

Lugeja küsib:

Kas (valveteenust osutaval) ettevõtjal on õigus panna alla 3-aastase lapse vanem püsivalt öötööle?

Annely Lind, Tööinspektsiooni töösuhete osakonna peajurist:

Nüüdseks kehtetu töö- ja puhkeaja seadus lubas isikut, kes kasvatab alla 12-aastast või puudega last, rakendada tööle ööajal üksnes tema nõusolekul. Uus töölepingu seadus (https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13198023) ei pane tööandjale kohustust küsida väikelast kasvatavalt isikult nõusolekut ööajal töötamiseks. Küll aga annab töölepingu seaduse § 18 rasedale ja töötajale, kellel on õigus rasedus- ja sünnituspuhkusele, õiguse nõuda tööandjalt ajutiselt terviseseisundile vastavat tööd, kui töötaja terviseseisund ei võimalda töölepingus ettenähtud tööülesandeid täita kokkulepitud tingimustel.
Kui tööandjal ei ole võimalik töötajale tema terviseseisundile vastavat tööd anda, võib töötaja tööülesannete täitmisest ajutiselt keelduda.
Samuti on igal töötajal töötervishoiu ja tööohutuse seaduse (TTOS) § 14 lg 5 p
5Ž1 kohaselt õigus nõuda enda üleviimist sobivale päevasele tööle, kui ööajal töötamine on isikule arsti otsuse alusel tervise tõttu vastunäidustatud ning tööandjal on võimalik töötajat vastavale tööle üle viia.
TTOS alusel on kehtestatud ka töötervishoiu ja tööohutuse nõuded rasedate ja rinnaga toitvate naiste tööks (Vabariigi Valitsuse 11.06.2009. a määrus nr 95), mis kohustab tööandjat andma naistöötajale ajutiselt terviseseisundile vastavat tööd, mis välistab kokkupuute ohuga, rakendades järgmisi abinõusid:
1) töötingimuste kergendamine;
2) tööajakorralduse muutmine, sealhulgas tööpäeva lühendamine, sobiva puhkepausi võimaldamine, üleviimine päevasele tööle;
3) tööülesannete muutmine või
4) muu sobiv abinõu.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee