1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kui tõenäoliseks pead, et võid kaotada töö juba enne aastalõppu?
Ma ei usu seda.
Olen kindel, et minuga seda ei juhtu.
Kui olukord läheb pingeliseks, lahkun ise.
Teen kõik, et töökohta säilitada.
Olen nõus töötama ka väiksema palga eest.
Kui koondatakse, pole midagi parata.
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kuidas säästa kuumtsinkija tervist?

Lugeja küsib:

Kuidas saab tööandja säästa kuumtsinkijana tervist? Kas töölepingus peab olema märge tervistkahjustava töö kohta? Kas kuumtsinkijatele laienevad mingid lisahüved või soodustused seoses tervistkahjustava tööga?

Ilona Torn, Tööinspektsiooni töösuhete osakonna peajurist:

Töölepingu sõlmimisel tuleb eelkõige lähtuda töölepingu seaduse (TLS) §-st 5, mille kohaselt töötingimustest teatamise kohustus lasub tööandjal. Tingimustest teatamine põhineb reeglina pooltevahelistel varasematel kokkulepetel.
Töötingimused peavad olema töötajale esitatud kirjalikult töölepingus või töölepingu juurde kuuluvas dokumendis. Seda on parem teha enne tööle asumist.
Tingimuste esitamise nõue on sätestatud TLS § 5 1. lõikes.

TLS § 5 lg 1 punkt 4 kohaselt tuleb töölepingus kirjalikult ära märkida töötaja ametinimetus, eriti juhul, kui sellega kaasneb õiguslik tagajärg. Antud juhul jutt käib kuumtsinkijast, kellel soodustingimustel vanaduspensioni seaduses sätestatu kohaselt on õigus soodustingimustel vanaduspensionile. Vabariigi Valitsuse 16.06.1992. a määrus nr 206 on kehtestanud soodustingimustel vanaduspensionile õigust andvate, tervist eriti kahjustavate ja eriti raskete töötingimustega tootmisalade, tööde, kutsealade ja ametikohtade loetelud nr 1 ja nr 2. Kuumtsinkijal on eelpool nimetatud õigusakti loetelu nr 1 kohaselt õigus soodustingimustel vanaduspensionile (V. Metallitöötlemine 4.
Metallitöötluse ühiskutsed 16415 Kuumtsinkija).

TLS § 5 lg 1 punkt 11 kohaselt tuleb töötajat kirjalikult teavitada tööandja kehtestatud reeglitest töökorraldusele. Vajadusel on neid reegleid vajalik ka selgitada. Siinkohal on asjakohane töötajale tutvustada tööga seotud töötervishoiu ja tööohutuse nõudeid (reegleid) töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ja sellest tulenevate muude õigusaktide (näiteks: töökohale esitatavad töötervishoiu ja tööohutuse nõuded; töövahendi kasutamise töötervishoiu ja tööohutuse nõuded; töötajate terviskontrolli kord jm) mõttes.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee