1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kui tõenäoliseks pead, et võid kaotada töö juba enne aastalõppu?
Ma ei usu seda.
Olen kindel, et minuga seda ei juhtu.
Kui olukord läheb pingeliseks, lahkun ise.
Teen kõik, et töökohta säilitada.
Olen nõus töötama ka väiksema palga eest.
Kui koondatakse, pole midagi parata.
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Taimekaitsevahend püraklostrobiin on hingamisteedele ohtlik

Fungitsiidsete omadustega püraklostrobiin, mis on Eestis kasutusel nimede all Comet, Opera, Signum, põhjustas 2007. aasta suvel USA-s 33 inimese mürgitusnähud.

27 inimest said kergelt kahjustada, kui taimekaitsevahendit pihustavalt lennukilt triivis pestitsiid tuulega naaberpõllul töötanud inimestele, piserdades need pestitsiidiga üle. Kannatanute nahk puhastati kohapeal, haiglas kontrollimisel ilmnesid enamikul ülemiste hingamisteede ärritusnähud ja rindkere valu, silmade punetus, valu ja nõrkus, ühel inimesel ka nahaärritus. Ülejäänud kergete mürgitusnähtudega inimesed olid pestitsiidiga kokku puutunud seda ise koduaias kasutades. Üks töötaja sai tõsisemad nahakahjustusi, kui ta lennukiga põldu pihustades alla kukkus ja pestitsiid töötaja kehale laiali paiskus.

Muuhulgas osutus probleemiks see, et hingamisteede ärritusnähtusid ohutuskaart ei kajasta. Ohutuskaardis on hoiatus vältida kokkupuudet silmade, naha ja riietega ning märge, et allaneelamisel on aine surmav. Pärast põldude kaitsmist on seitsme päeva jooksul seal viibimine keelatud.

Hoiatatakse püraklostrobiini õhku pihustamise eest, kui lähinaabruses töötavad inimesed. Töödeldud põllul tohib nädal pärast töötlemist viibida ainult kaitserõivastuses ja kemikaalikindaid kasutades.

Allikas: Mortality and Morbility Weekly Report
Artikkel on ilmunud ajakirjas "Eesti Töötervishoid" (märts 2008)
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Ipoel kommenteeris: 2012-07-24 02:25:57

Ezvsyatrwwy kommenteeris: 2012-07-26 13:01:53




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee