1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Naistele mõjub narkoos teisiti kui meestele

Naised on vähem tundlikud üldnarkoosi mõju suhtes, kuid vastuvõtlikumad selle kõrvaltoimetele, selgub Austraalia teadlaste uurimusest.

Naised avavad pärast operatsiooni silmad keskmiselt kaks minutit varem kui mehed ja reageerivad käsklustele ligi kolm minutit meestest varem. Nii selgub uurimusest, mis avaldati ajakirjas British Medical Journal (322:710-711).

Põhjused ikkagi teadmata

Selgus ka, et naised taastuvad operatsiooni järel aeglasemalt ning kannatavad kaks korda sagedamini lõikusejärgsete ebameeldivuste käes, nagu iiveldus ja oksendamine ning pea- ja seljavalu.

“Kuna naised ärkavad kiiremini, arvame, et nad on vähem tundlikud narkoosiravimite toime suhtes,” ütles uurimuse juht Paul S. Myles Monash’i ülikoolist Austraalias. “Et naised taastuvad aeglasemalt, siis usume, et nad on tundlikumad ravimite kõrvaltoimete suhtes.”

Austraalia teadlaste tulemused toetavad varasemaid uurimusi. Põhjused, miks narkoos mõjub naistele teisiti kui meestele, jäävad siiski selgusetuks.

Tulemuste saamiseks jälgiti ja intervjueeriti 463 meest ja naist, kellele oli tehtud ortopeediline, plastiline või uroloogiline lõikus.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Margoth kommenteeris: 2010-10-16 23:57:42




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee