1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Miks ei saa taimest looma teha?

Kui lisada mõnele taimele ohtralt mõne looma geene, kas saab luua liikumisvõimelise ja lihasööja taime? “See on siiski ulme, ja seda kahel põhjusel,” vastab professor Erkki Truve.

  • Tänapäeva tehnoloogia võimaldab suhteliselt edukalt viia taimesse sisse ühte, kahte, heal juhul kolme geeni. Seni veel ei osata samasse taime viia sisse kümneid ja sadu geene, nii et need seal ka töötama hakkavad. Tehnoloogilised oskused selleks on puudulikud.
  • Teine põhjus on see, et tänapäeva teadus ei tunne kõigi nende geenide täpseid funktsioone, tänu millele on loomal näiteks lihased. Tõenäoliselt läheks vaja enamikku looma geene, et selline kude võiks tekkida. See tähendab, et ühe organismi kõik geenid tuleks viia üle teise organismi. Kuid seda ei võta rakk vastu. Rakul on oma kontrollimehhanismid - ta võib võtta vastu kolm, kümme või kakskümmend võõrast geeni, kuid kui neid saab liiga palju, tapab rakk ennast ise ära.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee