1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Seljaajusong

Alo:
Tere! Minul on selline mure, et seljaga on juba aastaid probleeme. Sellel suvel otsustasin lõpuks minna arsti juurde, kuna tööl olles muutus asi juba hulluks, et õhtuti ei saanud enam voodistki välja, kui pikali end viskasin. Arstil käisin Tartus, kuhu sõber mulle aja sai. Tehti seljast hulga pilte. Pärast piltide tegemist ütles arst vaid seda, et selgroog on korras ja nad leidsid mingi asja mu seljast. Jõudnud koju, uurisin diagnoosi ja selgus, et mul oli avastatud spina bifida. tegin siis internetis uurimist ja avastasin, et see on seljaajusong. põhiliselt teeb mu selg mulle häda siis, kui istun toolil või pingil, millel pole seljatuge, kuid ka siis teeb ta palju häda, kui olla autoroolis. üritan küll istuda roolitaga võimalikult sirgelt aga see ei aita. selliseid valusid juhtub mul alatihti ja see ei ole enam normaalne ja lõpuks mõtlesin et nii enam ei saa. see pole enam normaalne, et selg koguaeg haiget teeb ja ma midagi ette ei võta ja see võib kokkuvõttes asja hullemaks teha, kui midagi ette ei võta.
siis mul tekkiski see idee, et uurin teie käest, mida teie soovitaksite, et kuhu võiks sellega algul pöörduda jne. ja sellega seoses on veel selline küsimus, et mulle on räägitud, et selle asjaga ei võeta sõjaväkke. Kas see on nii?

Toimetus: Sellise häire puhul on efektiivseks raviks kirurgiline närvijuurte vabastamine- soovitan võtta perearstilt esimesel võimalusel saatekiri neurokirurgile ja minna koos eelnevalt tehtud piltide ning uuringute tulemustega vastuvõtule. Kutsealuste ja reservväelaste terviseseisundi ja nende kaitseväeteenistuseks kõlblikkuse hindamise korra alusel ei ole selline häire sõjaväesse mittevõtmise põhjusena üles loetud- ei võeta siis, kui on probleeme, kuid paranedes võetakse siiski sõjaväkke. Haigusega võib minekut edasi lükata. Täpsemalt peaks ka küsima ravivalt neurokirurgilt. Lugege palun lisaks Inimene.ee Haigused ja seisundid Seljaajusong.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Katriin kommenteeris: 2010-04-25 01:55:40




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee