1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Epilepsia

Elvia:
Pojal diagnoositi epilepsia. Kas see tähendab seda, et ta ei saa juhiluba taotleda? Kas epileksiahaige võib elada omaette?

Toimetus:
Sotsiaalministri määruse “Mootorsõidukijuhi terviseseisundi ja kutsesobivuse nõuded” alusel ei ole langetõve korral lubatud autot juhtida. Erandiks on haiguse soodne kulg – spetsialist, st neuroloog, peab selle vastutuse enda peale võtma, hoovaba peaks olema umbes 2 aastat jne. Kuna hoogude teket pole võimalik ennustada, siis pole epilepsia diagnoosiga inimestel lubatud töötada kõrgustes, liikuvate mehhanismidega, tule ja vee läheduses. Et hoog võib vallanduda ettearvamatult, siis on epileptikutel oht saada rohkem traumasid: põletused kuuma toiduga, traumad saunas, uppumised, liiklusõnnetused. Hoogude sagedus on samuti väga erinev. Üksi elades peaks kodu olema võimalikult ohutu kukkumise, põletuse vm trauma saamise suhtes. Lugege lisaks inimene.ee lehelt haiguste ja seisundite alt “Epilepsia”.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee