1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Koeraallergia

Jaana:

Tere, paluks väga abi. Kuhu pöörduda, kui elukaaslasel on koertekarvade vastu allergia (õigemini on kunagi tekitanud talle kassikarvad astma ) aga ikka tahaks perre koera võtta. Kas see on täiesti välistatud või võibolla on olemas mingisuguseid pikemaajalisi allergia ravimeid? Samas ei ole ta allergiale nii tundlik kuna paljudel tuttavatel on koeri kellega ta võib väga pikalt koos olla ja mängida, midagi ei juhtu. Olen internetist uurinud aga kuskilt ei leia midagi. Ka perearst ei osanud midagi öelda. Äkki saab teilt täpsema vastuse kuhu pöörduda ja mida teha.

Toimetus:

Kõigepealt soovitaks selgitada välja koeraallergia raskuse – selleks võiks elukaaslane käia allergoloogi juures ja teha allergiatestid. Kui allergia on suhteliselt nõrk võiks mõelda koera võtmise peale. Kui allergia on tugev, siis ei ole siiski soovitatav koera võtta. Allergiku koer peaks olema võimalusel vähe karvuajav, pikakarvaline (karvad ei satu nii kergelt hingamisteedesse) ning võimalikult õhukese aluskarvaga, kuna aluskarvad on väga peened ning satuvad sageli hingamisteedesse. Lisaks tuleks koera õpetada rangelt mitte minema magamistuppa ning kindlasti mitte voodis magama. Koeratõud vaata www.koer.ee.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Martin kommenteeris: 2010-10-20 01:24:57




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee