1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Veresuhkru kõikumine meeleolumuutuste tagajärjel

Juta:

Kas diabeetikul kõigub veresuhkur meeleolumuutuste tagajärjel, kui nutad, kui vihastad, kui oled stressis? Kas võib esineda tasakaaluhäireid? Nagu oleksid purjus ja tuigud ja vahel tahaksid minestada.

Toimetus:

Stressi jt pingete puhul saab organism käsu töötada kiiresti, mistõttu ka tekib insuliini ületootmine ja seetõttu langeb veresuhkur veres, ning veresuhkru normaalset taset on raske hoida. Loe lisaks www.diabetes.ee ajakiri Diabetes. Kui veresuhkur on madal, siis tekib higistamine, kuumatunne, südamekloppimine, värin, nõrkus, peapööritus, peavalu, segasus, hirmutunne, tugev näljatunne, iiveldus, teadvushäired. Need nähud esinevad tüüpiliselt hommikuti, pikkadel söögivaheaegadel ja peale füüsilist koormust. Verest saadavat glükoosi tarvitab kõige vahetumalt kesknärvisüsteem (peaaju). Seetõttu torkavad hüpoglükeemiasse langenu juures silma just kesknärvisüsteemi häired: veider käitumine, segasus, uimasus, kõne- ja koordinatsioonihäired, ka krambid ning lõpuks teadvuse kadu – sageli aetakse segi alkohoolse joobega. Loe suhkurtõve (I tüüp; II tüüp) kohta lisaks andmebaasist Haigused ja seisundid. 
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee