1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Hüpospaadia

Neiu:

Mu pojal on hüpospaadia, ta on hetkel 1-aastane. Millal oleks kõige õigem aeg teha operatsioon? Kirurg arvas, et teevad operatsiooni septembris, aga olen enam kui kindel, et see on liiga vara ja et ma lihtsalt ei saa need 2 nädalat seal haiglas oldud, kuna poja on siis ikka ju veel liiga väike, et aru saada, sellest mis temaga toimub ja ka sellest, et ta peab koguaeg voodis olema. Ja mis saab siis, kui nt operatsiooni üldse ei tehta? Temal on hüpospaadia kõige kergem vorm, urineerimine pole häiritud. Lastearst rääkis mulle, et operatsioon on vajalik põhimõtteliselt selleks, et ta ennast ise ebameeldivana ei tunneks kui natuke suuremaks saab! Kas minul on ka mingi õigus kaasa rääkida, selles millal see operatsioon teha? Nt 2-aastaselt, on see siis võimalik? Tean mõnda ema, kelle pojal on sama diagnoos ja nende lapsed on juba 3- ja 4-aastased ja pole ikka veel opil käinud, kuna vanemad lihtsalt ei ela seda üle, kui lapsele nii vara op tehakse!

Toimetus:

Mida varasem operatsioon, seda parem arenevale lapsele – optimaalne antud juhul ongi 1,5–2 aastat. Esiteks, on lapsele parem arengu suhtes, potil käimine, pissimine jne, parem emotsionaalselt lapsele – ta ei mäleta hiljem 1–2 aastasena toimunud ebameeldivaid asju ja emotsionaalne areng ei kahjustu, ning muidugi on tõestatud, et varajane kirurgiline sekkumine on hea ka peenise hilisemale funktsioonile. Seega mõelge plussid ja miinused läbi – põhimõtteliselt on Teil veel veidi aega mõelda. Loe peenise haiguste kohta lapsel lisaks andmebaasist Haigused ja seisundid.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee