1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kilpnäärme alatalitus

Lea:

Põen kilpnäärme alatalitust. On ka ärevushäired, Kasutan ravimeid, kilpnäärmele – L-Thyroxin ärevusele – alprazolam. Mureks on kehakaal mis mitte mingil moel ei lange. Toitun normaalselt, käin koeraga 4–5 korda päevas metsas jne. Olen 46 aastane 165 cm pikk ja kaalun 84 kg. Varem oli 67 kg kuid peale haigestumist on kaalutõus drastiliselt tõusnud. Kas on olemas ka selliseid ravimeid minu haiguse puhul mis ei tõstaks kehakaalu. Olen kuulnud et on aga kallid. Palun aidake, olen tõsiselt mures!

Toimetus:

Kilpnäärme alatalituse puhul kasutatav ravim L-Thyroxin ei põhjusta kaalu tõusmist, pigem võib üledoseerimisel kaal langeda. Seega üks põhjus, miks kaal ei lange või tõuseb võib olla ka ravimi väike doos- siiski ei tohiks ise doosi tõsta vaid raviarstiga kaalust ja doosist rääkida. Kaal ei hakka kohe langema! Loe hüpotüreoosi ja kehakaalu tõusu kohta lisaks andmebaasist Haigused ja seisundid. 
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee