1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Valu roiete all

Tultz:

Mul on umbes nädal aega juba terav valu paremal roiete all nii seljas kui kõhus. Valu ei ole pidev, vaid nagu torkab, siis kui liigutan või vahetan asendit ja ka kõndides. Kahtlustasin ise mao probleemi, aga samas ei ole mul praegu isu muutusi ja iiveldust ja ka mitte täiskõhu tunnet. Samas aga algas mull see sellega, et peale ühte sünnipäeva, kus sai palju kohvi joodud ja üle söödud, tekkis mul mao valju, mis levis roiete taha välja ja ma ka oksendasin mõned korrad. Järgmisel hommikul enam nagu otseselt maos ei olnud valju ja polnud ka iiveldust ega oksendamist, aga sellest ajast jäi see terav valu paremale poole roiete alla. Kas see võib olla probleem maoga, kas mõni haavand või põletik? Kas uuritakse praegusel ajal ainult sondi neelamisega või on ka teisi võimalusi?

Toimetus:

Arvestades valu iseloomu ja asukohta ning teiste vaevuste puudumist on suur tõenäosus, et tegemist on hoopis roietevaheliste närvide kahjustuse või kerge põletikuga, mida võib ravida valuvaigisti kuuriga. Paremal pool roiete all ei ole magu, vaid maks koos sapipõiega, seega pole väga tõenäoline valu põhjusena ka maohaigus. Maohaigustest võib lisaks lugeda andmebaasist Haigused ja seisundid, vt haavandtõbi, gastriit. Ühekordne oksendamine oli arvatavasti seotud liigsöömise ja ülemäärse kohvi tarbimisega. 
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Virve kommenteeris: 2010-03-22 16:45:27




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee