1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Ikkagi kunstviljastamine?

Murelik:

„Päevad“ on mul kogu aeg väga ebaregulaarselt käinud, vahepeal kasutasin 3 aastat rasestumisvastaseid tablette. Kui lõpetasin kasutamise, tulid esimesed „päevad“ alles peaaegu aasta hiljem ja teised veel pool aastat hiljem. Võtsin kaalust alla (KMI 23-lt 18-ni), tsükkel oli aasta aega ovulatoorne ja keskmiselt 36 päeva. Kuna kahtlustasin endal PCOS-i, siis tehti hormoonanalüüsid, mis olid korras (LH ja FSH suhe oli 1 : 1), samas UH näitas munasarjades mikrotsüste. PCOS-i diagnoosi ma ei saanud. Nüüd on pool aastat analüüsidest möödas ja probleemid tagasi. Eelmine tsükkel oli 64 päeva pikk ja OV toimus 48. päeval (UH-uuringul oli kollakeha näha). Enne OV-d määris pidevalt punakas-pruunikalt, pärast OV-d enam mitte. Kuna sooviks on rasestuda, siis mõõdan ka basaaltemperatuuri ja see oli enne OV-d suhteliselt hüplik, pärast püsis ilusti üleval. Praegune tsükkel tundub sama rada pidi minevat. Arstilt kahjuks sellele probleemile lahendust ei saanud, vaid suunamise kunstviljastamise spetsialisti juurde. Mul n-ö sisetunne ütleb, et tegemist on suurema jamaga, mis vajaks ikkagi mingisugust ravi. Millega võiks tegemist olla? Mure on suur, sest pärast aastast proovimist õnnestus eelmisel kevadel rasestuda, aga see peetus. Nüüd kardan, et kui see peaks uuesti õnnestuma, siis peetub äkki jälle.

Dr Brigita Tamm, Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku naistearst:

PCOS-i korral jääb isegi 75%-l patsientidest LH-FSH suhe normi piiridesse, määravaks on sellisel juhul ultraheli diagnostika ja kliiniline pilt. Kui olete juba suunatud ivf-spetsialisti juurde, siis seal tegeldakse Teie probleemiga edasi. Basaaltemperatuuri mõõtmine siin palju ei aita.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Tsüst kommenteeris: 2012-01-30 20:21:13




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee