1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire



Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Treening kallimaga - ihule ja hingele

Vabal ajal on tänapäeva kiire elutempo juures väga suur tähtsus. 24-tunnisesse päeva peavad mahtuma töö- ja koolikohustused, söömine, joomine, kokkusaamised äripartneritega ja sõpradega ning loomulikult ka lõdvestumine. Aga aeg romantiliseks suhteks? Püsisuhe nõuab pidevat tähelepanu. Peale tööd, ühiskondlike kohustuste vahel või kui lapsed magavad - millal võiks paar veeta aega koos? Ühise sportimishuvi korral võib väärtuslik koos veedetud aeg hoida nii suhet kuumana kui parandada tulemusi spordis.
Regulaarselt koos treenimine motiveerib ning pakub pinget. Partneri viimastel pingutustel higist sätendav keha on vaatamist väärt! Suhte hoidmine ei ole treeningu põhieesmärk, kuid on tõestatud, et kaasates treeningprogrammi ka partneri, sportlikud tulemused paranevad.

Miks harjutada koos kallimaga?

Uuringute järgi on jagatud lähedus kõige olulisem pika ja õnneliku suhte komponent. Ühised huvid, sealhulgas treenimine, julgustavad partnereid lähedasteks suheteks. Oluliselt kergemaks muutub ka ühise aja planeerimine. Head suhted põhinevad vähesel stressil ning heal vaimsel vormil. Regulaarne treening hoolitseb mõlema eest.
Peamine kasu aga on:
  • vähenenud stressihormoonide, näiteks kortisooli hulk kehas.
  • parem tuju - nii hetkeliselt kui ka pikema perioodi vältel pärast treeningtundi.
  • suurenenud energiavarud seoses südame-veresoonkonna süsteemi töö paranemisega. Regulaarne harjutamine parandab vereringet, südame tööd ning hapniku omastamist. Kõik see aitab ka pärast harjutamist ennast hästi tunda. Muide, isegi 15-minutiline jalutuskäik vähendab stressi ja annab energiat.

Harjutame koos! Kus ja kuidas?

Statistika näitab, et koos treenimine on efektiivsem. Kuid meestel ja naistel on treenides erinevad eesmärgid, mistõttu tuleb vastavalt soolistele eripäradele kohandada ka harjutamise programm. Ühiste fitness-harjumuste kujundamise võtmesõnaks on kompromiss.
Mõned soovitused:

  • Ära sunni partnerit. Igaüks peab leidma harjutused või tegevuse, mida tema kõige rohkem naudib. Katsed partneri tegevust kontrollida ei ole soovitavad eriti siis, kui võimed ei ole võrdsed.
  • Pange kokku väike treeningprogramm, mille jooksul sarnaseid harjutusi tehakse koos ja sarnase rütmiga - koormused ja kiirus võivad ju erinevad olla! Jälgige ka, et mõlema partneri huvid oleks rahuldatud - kes tahab treenida kõhulihaseid, kes õlavarrelihaseid.
  • Kasutage vaheldumisi aeroobset tegevust ja raskustreeningut. Üks partneritest võib näiteks sõita jalgrattal või joosta jooksurajal, samal ajal kui teine raskusi tõstab. Peale kolmeminutilist tegevust vahetage kohad.
  • Kasutage nii soojenduseks kui lõdvestuseks venitustehnikaid, mida saab teha koos. Joogatundidest ja -raamatutest saate piiramatul hulgal ideid.

Veel nippe:

  • Ühine treeningtund tantsimises, karatees, tai chi-s või joogas on väga lõbus ja meeldiv koos harjutamise viis.
  • Keskenduge kindlale spordialale ja ühinege lähima võistkonnaga.
  • Leidke aega pikkadeks jalutuskäikudeks peale õhtusööki. See soodustab seedimist ning sellel on kõik igapäevase treeningu kasulikud mõjud.
  • Harrastage seiklust! Matkake, suusatage, käige purjetamas ja ujumas.

Koos partneriga treenimisel on kindel positiivne mõjui teie suhetele. Suurenenud energiahulk, parem tuju ja enesetunne ning tugev tervis parandavad lähedasi suhteid.

Vajalik varustus: ühine spordikott ja hea tuju.

Pille Salumäe

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee