1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Unehäired

Kuutõbi on see, kui sa unes ringi liigud. Enamik kuutõbiseid ei liigu väga sageli ja tavaliselt see ei tekita tõsist muret. Aga mõni kuutõbine liigub ringi peaaegu igal ööl ja on oht, et ta saab viga, kui satub näiteks kööki, kus on teravaid esemeid, või läheb välja.

Uneapnoe on tervisehäire, mis põhjustab ajutist hingamise seiskumist uneajal. Uneapnoe võib olla tingitud näiteks adenoidide või kurgumandlite suurenemisest, samuti tüsedusest. Uneapnoe tunnuseks võib olla norskamine, hingamisraskused, lämbumistunne ja tugev higistamine uneaajal, aga ka tugev unisus ja ärrituvus päeval.

Unetus tähendab, et sageli ei taha uni kuidagi tulla. Kõige tavalisemaks unetuse põhjustajaks on stress, mis võib olla tingitud näiteks mõnest suurest elumuutusest, nagu kooli vahetamine vm. Krooniline unetus kestab kauem kui kuu aega ning selle põhjuseks võib olla depressioon.

Narkolepsia on unehäire, mis kutsub päevaajal esile unehooge, inimene ei suuda ärkvel püsida hoolimata sellest, kui palju ta on öösel maganud. Narkolepsia võib osutuda väga ohtlikuks, sest inimene võib uinuda ohtlikus olukorras, näiteks autoroolis.

kidshealth.com
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Raivo kommenteeris: 2010-03-15 08:48:21

Maret kommenteeris: 2012-10-02 23:46:57




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee