1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kuidas toimid lapsega, kes jonnib mänguasjaleti ees?
Haaran kaenlasse ja tassin leti eest minema.
Jätan ostud tegemata ja läheme koju.
Räägime juhtunust kodus.
Sakutan-tutistan last poes.
Ignoreerin jonnimist ja kõnnin edasi.
Teen, nagu ei tunneks seda last.
See, et laps poes jonnib, on normaalne.
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Tai-chi ravib nii keha kui vaimu

Ehkki tegemist on võitluskunstiga, ei tähenda see vihaste nägude tegemist ega vajadust hambakaitsete kandmise järele. Sest tegemist pole kaugeltki mitte kaklemisega.

Vana-Hiinast pärit tai-chi on väliselt rahulik ja väljapeetud liigutustega võitluskunst, millel on ühtlasi tervistav mõju. Rahuliku iseloomu poolest sobib tai-chi ideaalselt neile, kes soovivad tegeleda millegi idamaisega, et arendada painduvust ja hingamist ja maandada stressi. Muidugi ka õppida võitlema.

Vana võitluskunst võidab haigused

Mis tervisekasu siis pakuvad need keskendunult, otsekui aegluubis ja kummaliste häälitsuste, aeglaste poolpöörete ning harvade ootamatute jalalöökidega tai-chi tunnid?

Aeglased liigutused võimaldavad isegi väga kangete liigestega ja pinges inimestel lõõgastuda ning tugevdada oma keha – ja seda kõike ilma suure pingutuse ja vigastuste riskita. Paljud inimesed alustavadki tai-chi-ga tegelemist vigastuste järel või üldise kehva tervise tõttu, eesmärgiga aidata paranemisele kaasa.

Stress kaob ja vererõhk langeb

  • Tai-chi sobib hästi reumaatikutele ja teiste liigesepõletike põdejaile. Mitmed uurimused on näidanud, et tai-chi vähendab liigesevaevusi. Kui valu järele annab ja liigesed paremini liikuma hakkavad, tähendab see ühtlasi kogu elukvaliteedi paranemist.
  • Tai-chi aitab ka sklerosis multiplexi (seljaaju süvenevat kärbumist) põdevatel inimestel endaga paremini toime tulla, nii et neil läheb tarvis vähem kõrvalist abi.
  • Tai-chi-d harrastades liigud piisavalt, et kaitsta ennast luude hõrenemise ehk osteoporoosi eest. Mida tugevamad on luud, seda väikesem on oht vanemas eas kukkudes luid murda. Kuna tai-chi parandab Sinu koordinatsiooni, väheneb ka kukkumiste oht.
  • Tai-chi-ga tegelemine aitab Sul rühti parandada. Õigest rühist aga on tohutult kasu seljavalude ära hoidmisel.
  • Tai-chi treening värskendab Sinu vaimu ja stress kaob.
  • Tai-chi abil võid isegi oma vererõhku alandada. Uuringud on näidanud, et pärast kolme kuud tai-chi-ga tegelemist langeb ülemine vererõhk keskmiselt 7 mm/Hg. Näiteks sama pika aja jooksul madala koormusega aeroobika harrastamine alandab rõhku keskmiselt 8,4 mm/Hg. Enne eksperimenti arvasid teadlased, et vererõhk langeb ainult aeroobika harrastajatel, mitte aga vana võitluskunstiga tegelejatel.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Rizallove kommenteeris: 2012-08-26 06:39:33




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee