1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Spordivõistluste ajal sureb rohkem mehi

Meeste suremus südamehaigustesse suurenes 1996. aasta Euroopa meistrivõistluse ajal jalgpallis, väitsid Hollandi teadlased 23. detsembri British Medical Journal’is. Teadlaste eesmärk oli välja selgitada, kas tähtsad jalgpallimatshid suurendavad pealtvaatajate pingeid sel määral, et tagajärjeks on südameinfarkt või insult (BMJ 2000;321:1552-1554).

Spordisündmused tapavad mehi

Uurimuse läbiviimiseks valiti 22. juuni 1996 - päev, mil Hollandi jalgpallimeeeskond langes välja Euroopa jalgpalli meistrivõistlustelt. Teadlased võrdlesid suremust 22. juunil 1996 viie päeva andmetega enne ja pärast matshi, lisaks veel samal perioodil aastatel 1995 ja 1997.
Selgus, et meeste suremus infarkti ja insuldi tagajärjel suurenes matshi päeval. Nimelt registreeriti meeste surmasid matshi päeval 14 võrra rohkem kui teistel päevadel. Naiste suremus märkimisväärselt ei kasvanud. Teadlased järeldasid, et tähtsad spordisündmused võivad oluliselt suurendada stressi, mis omakorda võib viia südamehaiguste avaldumiseni.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee