1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Tolmulestad


Tolmulest on palja silmaga nähtamatu - kuni 0,3 mm pikkune - ämblikulaadne lülijalgne. Tolmulesta “koduks” on materjalid, kus koguneb tolm ning seega piisavalt materjali toiduks. Seetõttu esineb tolmulesti kõige enam voodiriietes ja voodites, aga ka pehmes mööblis üldse, samuti vaipades.

Tolmulesta peetakse ülemaailmselt sagedasimaks allergeenide allikaks sisekeskkonnas, eelkõige muidugi kodudes. Üheks põhjuseks on pikk kokkupuuteaeg - kogu magamise vältel, tavaliselt 5-8 tundi igal ööl - paigas, kus tolmulestade ja nende eritatud antigeenide kontsentratsioon on kõige suurem – voodis.

Tööruumides on pehme mööbli esinemine ning inimese kontakt sellega (väljaarvatud polsterdusega toolid) tagasihoidlik, siiski on tolmustes tööruumides teiste tingimuste sobides tolmulesta ja tema antigeenide esinemine küllaltki tõenäoline.

Ehkki Eestis on allergiliste haiguste esinemissagedus oluliselt väiksem kui enamikes arenenud Euroopa riikides, on ometigi tolmulesta suhtes tundlike inimeste proportsioon sarnane - umbes 10% elanikkonnast (Tartu elanikkonna uuringu alusel).

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee