1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Mis on sinu suurimaks stressiallikaks tööl?
Suhted töökaaslaste või ülemusega
Mure töökoha säilitamise pärast
Halvad töötingimused
Pingeline töö
Terviseprobleemid
Muu
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Meditsiinis kasutatavad allergeensed ained


Allergeensete ravipreparaatide loetelu on pikk ning täieneb pidevalt. Näiteks kuulub sinna rida antibiootikume ning joodi sisaldavaid preparaate.

Muude ravi- ja diagnostikatöös kasutatavate ainete seas on potentsiaalsete allergeenidena tuntud mitmesugused bioloogilise päritoluga ained - vaktsiinid, seerumid, mitmed anesteetikumid ja kontrastained.

Viimastel aastakümnetel on järjest rohkem hakatud kasutama lateks-kindaid. Ehkki ka lateksi koostises on suudetud naturaalsete valguliste produktide osakaal viia miinimumini, esineb ülitundlikkusrektsioone küllalt sageli. Näiteks Kanada tervishoiutöötajate seas teostatud uuring tuvastas, et lateksi suhtes on ülitundlikke 12%. Lisaks nõgestõvele ja ekseemile( naha allergilisele ärritusele) esineb seoses lateksiga ka allergilist nohu, astmat ja isegi anafülaksiat - ülitundlikkusreaktsioon, mis häirib südame-vereringeelundkonna ning hingamissüsteemi tööd.

Ka lateks-kinnaste puudrina kasutatav maisitärklis võib ülitundlikkusreaktsioone põhjustada.

Kontaktallergeenidena tulevad arvesse nikli või kroomiga töödeldud metallesemed, eriti siis, kui nahka on eelnevalt kahjustatud.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee