1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kuidas vabaneksid depressioonist?
Juba võtangi antidepressante.
Laseksin arstil antidepressante kirjutada.
Otsiksin alternatiivseid võimalusi.
Püüaksin asjast üksi üle saada.
Võtaksin puhkust.
Lahkuksin töölt.
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Stress, neuroos, depressioon – mille poolest need ärevushäiretest erinevad?

  • Stress võib tähendada mitmesuguseid asju: nii neid sündmusi, mis tekitavad meis ärevust või pingeid, kui ka meie reaktsiooni nendele. Stressi mõistet kasutatakse tihti suvaliselt.
  • Neuroosi mõistet on meditsiinis kasutatud selliste tervisehäirete kohta, mille puhul ei leitud mingit kindlat põhjust kehalistes talitlustes ja mida seostati närvisüsteemi või iseloomu iseärasustega. Praeguseks on meditsiinis neuroosi mõiste kasutamisest loobutud selle ebatäpsuse tõttu.
  • Depressiooni tuumaks on pikemat aega kestev alanenud meeleolu ja elurõõmu kadumine. Tüüpilise depressiooni puhul lisanduvad sellele väsimus, isutus, unehäired, põhjendamatu alaväärsus- ja süütunne ning elutahte kadumine. Depressioon erineb ärevushäiretest oma põhjuste ja kulu poolest ning vajab teistsugust ravi. Depressiooni kogemus on eristatav ärevusest näiteks sellega, et depressiivne meeleolu on enamasti suunatud minevikku, samal ajal kui ärev enesetunne tekib pigem seoses tulevikuga. Siiski tuleb vahel ette, et depressioon ja ärevushäire esinevad koos või lisanduvad üksteisele aja jooksul.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Anneliis kommenteeris: 2010-11-01 21:14:53




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee