1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kuidas vabaneksid depressioonist?
Juba võtangi antidepressante.
Laseksin arstil antidepressante kirjutada.
Otsiksin alternatiivseid võimalusi.
Püüaksin asjast üksi üle saada.
Võtaksin puhkust.
Lahkuksin töölt.
Koostööpartnerid



Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kooliväsimus ja stress

Stressist midagi vastikumat on raske leida. Kuid selleks, et stressiga toime tulla, peab kõigepealt teadma, mida ta endast kujutab.
Stress on füüsiline ja emotsionaalne reaktsioon tugevatele välismõjudele. Olenemata sellest, kas sulle teeb muret homne kontrolltöö, vanemate pidev tülitsemine või midagi veel hullemat, reageerib organism ikka samamoodi – südame töö kiireneb, sooltetegevus aktiveerub, tulevad elavad unenäod.

Kerge stress on isegi positiivne – mõtle sellele, kui kiiresti jõuad valmis oma kodukirjandi, kui tähtaeg läheneb, või kuidas sa kasutad oma viimaseid jõuvarusid, et spordivõistlustel parim tulemus saada. Kui aga stress on liiga tugev, on sellel kahjulik mõju. Kõige raskematel juhtudel võib tagajärjeks olla kõrgenenud vererõhk, isumuutused, unetus ja depressioon.
Niisiis tuleb leida, kuidas stressiga hakkama saada, nii et see organismi ei kahjustaks.

Räägi
Sinu sõbrad on sulle parimaiks toetajaiks, samuti vanemad. Püüa leida kedagi, keda täielikult usaldad ning räägi talle, mis sulle muret teeb. Kuigi mõnedest asjadest on raske rääkida, tuleks seda teha, sest endasse hoides suurenevad muremõtted veelgi.

Lõõgastu liikudes
Matka, mängi tennist või jalgpalli või tegele mingi muu spordialaga. Füüsiline koormus vabastab ajus ained, mida nimetatakse endorfiinideks, millel on morfiiniga sarnane keemiline struktuur. Endorfiinid on organismi vahend, millega ta võitleb valu vastu – nii emotsionaalse kui ka füüsilise valu vastu.

Lõõgasta mõtteid
Pea päevikuid, mediteeri või palveta, võid kasutada lõhnateraapiaks mõeldud aroomaineid. Võta iseenda jaoks aega ja püüa selgusele jõuda oma tunnetes.

Naera palju
Vaata lõbusaid multikaid või filme. Naer on parim viis võidelda stressi negatiivse mõju vastu. Tegele kõigega, mis sulle rõõmu valmistab ja naerma ajab.

Käitu nagu laps
Meenuta aega, mil miski sulle muret ei teinud. Roni puude otsas, mängi mänguväljakutel. Unusta end sellesse vabadusse, mis sul oli lapsena, mil tundus, et muresid polnud olemaski.

Otsi põhjust
See on kõige raskem, kuid kõige efektiivsem. Leia üles see, mis sulle täpselt muret teeb ja asu otse probleemi kallale. Kui sa pole rahul oma suhetega teiste inimestega, siis räägi sellest nendega. Kui sulle tundub, et su vanemad ootavad sinult liiga palju, ütle seda neile.

Ära unusta ennast armastamast, sa oled seda väärt. Keegi ei tunne sind paremini kui sina ise, seetõttu usalda oma sisetunnet.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Katrina kommenteeris: 2009-06-03 23:33:18

Bucky kommenteeris: 2012-09-29 01:09:53

Buddy kommenteeris: 2012-10-27 19:13:22




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee