1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire



Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Lugejad küsivad

Maris:

Üldiselt on hambad ja suu korras. Kuid mingist hetkest tekkis suhu valge kiht nahka, kui nii võib öelda. Jube hea on seda närida. Väga ta mind ei häiri, kuid põnev oleks teada, millest see tingitud on. Kas see on mõni nahahaigus või pole vaja isegi tähelepanu pöörata.  Olen proovinud ka mitte närida ja lasta olla, arvates, et äkki see on suu sees suunurkades tekkinud närimisest, kuid ka see pole aidanud. Mingist hetkest lihtsalt on kogunenud nii palju surnud nahka, et peab koguse lihtsalt eemaldama. Kas tegu võib olla suu seenhaigusega?

Alevtina:

2 aastat tagasi hakkasid põskoopas ja igemetes valud.  Võtsin valvaigistit, väheke aitas, tavaliselt õhtuks oli valu suurem.  Arst kirjutas allergiarohtu, põskkoopapõletiku rohtu ja spreid, ei aidanud.  Siis hakkasid valud juba kõrva tagant ja kurgus, neelamine raskendatud.  Magnetresonantstomograaf ei näitanut midagi. Käisin massaažil, asi ei lähe paraks. Nüüd valud paremal näo piirkonas ja suus, suu on paistes, kuid väljaspoolt ei näe midagi. Pea tumm ja valust väsinud. Kas saate anda mingit nõu?

Kaisa:

Miks igemed veritsevad?

Kersti:

Kas rasedad tohivad kasutada Hexorali suuõõnespreid?  Rasedusnädalaid on mul 12.

Liisi:

Mul kipuvad igemed taanduma, eriti osadel hammastel (külje peal). Lugesin internetist, et selle vastu aitab taruvaigu närimine. On see tõsi? Kui jah, siis kust sellist taruvaiku saada? Küsisin mitmest apteegist, aga sellist asja ei olnud. Kuidas veel sellise probleemi vastu saab võidelda?

Rein:

Hambaarst ütles, et mul on hambakivi ja see on tekkinud sellest, et ma ei pese hambaid.  Solvusin arsti peale (ei lähe selle arsti juurde enam), sest pesen oma arust täitsa korralikult hommikul ja õhtul. No mõnikord läheb meelest ära ka, vahel ei viitsi õhtul pesta, aga seda juhtub 1–2 korda kuus...

Anne:

Millest võivad olla tingitud keelele tekkinud plekid? Asuvad keele tagaosas, on ringikujulised ning näevad välja justkui oleks selle koha pealt keelel olev valkjas katt eemaldatud.

Jutta:

Põen juba ligi aasta sellist vaevust, millele ei leia arstid rohtu, mis avitaks. Keele sees on valus tükk, kord enam, kord leebem. Olen teinud 3 kuuri antibiootikumidega, viimati aciciga ja hoidnud suus saialille, kummeli ja aaloemahla, momendil astelpajumahla, aga keel ei parane. Sageli tekib stomatiit ka põse limaskestale ja on väga valus süüa. Olen selle hädaga kurguarste ja perearsti tüüdanud enam kui 10 korral.  Kui põse sees villid paranevad, jääb alles punane täpp, mis jälle laieneb aeg–ajalt. Olen meelt heitmas ja loodan veel Teie soovitusele ja Jumalale.  Keelel on kogu aeg nagu põletatud tunne. Tänu ja õnnistussoovidega 66-aastane naine.

Bella:

Kas on olemas niisugust hammaste valgendamist, mis ei kahjusta hambaemaili, s.t ohutut?

Bella:

Allergilise nohu tõttu hingan suu kaudu ja kahtlustan, et hingeõhk pole just kõige meeldivam.  Kuidas vältida halva hingeõhu tekkimist? Olen seda tundnud teiste puhul ja seda on ju raske teisele inimesele öelda...

Kuuu:

Mul on alumiste lõikehammaste juures ige u nädal aega valulik ja punetav. Ise vigastanud seda pole. Olen määrinud õhtuti briljantrohelisega. Millest see võib olla, mida annab veel teha ja kuhu pöörduda probleemi püsimisel, kas perearsti poole?

Marina:

Mul on keelel tagaosas näsad ja nende peale tekib palju kattu. Pesen keelt nii palju, kui saan, aga järgmisel päeval on katt tagasi.  Tihti on selline tunne, nagu kurgus oleks midagi.

Antu:

Kas see, kui on reflukshaigus ja maohape tuleb üles, võib kahjustada kuidagi ka suud ja hambaid?

Svetlana:

Kas kolmiknärvi haigus võib olla seotud hambaprobleemidega? Olen selle haiguse pärast juba depressioonis, pool aastat tarvitan Trileptali , MRT normis.  Paremal pool üleval kasvab tarkhammas,  kunagi torkas söömise ajal miski iget, sama ajal käisin solaariumis – ainult need 3 põhjust, millest mina ise mõtlen, et viirusinfektsioon võis tekkida.  Põskkoopad on LOR-arsti sõnul korras, hambaarstile läksin juba oma tarkusest.  Kontrollil sain teada, et mul hakkas kasvama esimene tarkhammas. Hambad on kõik terved (tehtud panoraampilt).  Hambakirurg ütles, et tarkhammas kasvab valesti ja ise välja ei tule, segab kõrvalhammas. Füsioterapeut määras dorsenvali ja diodünaamika. Viimane protseduur määrati seepärast, et hakkasin jälle tundma valu hammastes, silmade alt oli kange ja valud kuklas. Ise tunnen keelega, et selles hambas, mis kasvab enne tarkusehammast on auk, mis jookseb igemest ülespoole ja see on see sama koht, kust valu algab. Arstid on vaadanud, aga mingit lahendust ei ole.  Võib olla teha veel mingi diagnostika? Palun soovitage, mida võib veel teha või kelle poole pöörduda.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Ivar kommenteeris: 2009-10-11 21:14:56

Kiti kommenteeris: 2009-11-13 12:51:33

Monika kommenteeris: 2009-12-04 20:35:01

Anne: kommenteeris: 2010-07-15 21:50:53

Liia kommenteeris: 2010-09-01 01:16:02

Mart kommenteeris: 2012-08-06 01:20:56

Cleo kommenteeris: 2012-11-23 15:09:39

Ingrid kommenteeris: 2012-12-04 19:18:02

Rainer kommenteeris: 2012-12-28 18:31:20




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee