1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Sooleparasiidid

Mari: Tahaksin infot sooleparasiitidest. Mul on kass, kellel avastasin tagumikukarvade küljest ussi, tundub, nagu oleks tükike paelussi.Võtsin loomaarstilt ravimi ja teen talle ravi. Mul on aga mure oma lapselapse pärast. Kui tõenäoline on, et ta on saanud ka nakkust, mida peaksime tegema? Me ei ela koos, lapselaps käib minu korteris harva ja kassiga otseses kokkupuutes olnud (s.t. teda silitanud ) pole, samas elame aga ühes kortermajas , ühes trepikojas, kus ka kass käib, ja mina ju suhtlen nii kassi kui lapsega. Loomulikult jälgime hügieenireegleid, aga tegemist on siiski väikelapsega - aasta ja 3 kuud, seega on ta ju kättpidi kõikjal. Kui tõenäoline on, et ta on minu kaudu või lihtsalt ruumidest nakkuse saanud? Mida peaksime jälgima? Ja kuidas peaksin oma ruume nüüd desinfitseerima? Olen väga mures.

Toimetus: Kui olete kindel, et tegemist pealussiga, siis see inimesele otse ei nakka- vaja vaheperemeest. Solkmed võivad inimesele nakkuda. Saab otsida spetsiifilisi antikehi parsiitide vastu, mis antud juhul pole isegi vajalik kui kassil paeluss, mille ta sai arvatavasti kirpe süües. Laps neid kätte vast ei saanud ja ei söönud, seega hetkel ei näe mõtet last traumeerida. Tehke kassile pealussi ravi korralikult, kirpudest saage ka lahti ning võite jälle oma lemmiklooma ning lapselapsega koos mängida. Ruumid võiks kirpude vastu desinfitseerida- äädikalahusega põrandad ja pinnad üle, või spetsvahendiga. Lisaks pesta kassi pesa jne. Last võib enda rahustuseks jälgida paar nädalat söögiisu, iste ning käitumise suhtes. Kui söögiisu muutub väga niruks, istes parasiite või laps väga nutune ning rahutu siis võib ka vereproovid teha. Tõenäosus on siiski imeväike, et ta sai ussi.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee