1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Depresioon

Kriss: Tunnen ennast kogu aeg väsinuna ja vaevlen unehäirete küüsis. Ärkasin hommikul, mõni aeg hiljem oli süda paha. Mõtlesin, et magan natuke, läheb paremaks. Läks hoopis hullemaks - ärkasin kohutava peavaluga (peavalud on igapäevane nähtus) kõik kohad valutavad, selg, lihased, luud plus külmetus (viimase kahe kuu jooksul kuskil viiendat korda haige) aga kunagi pole külmetusega kaasnenud selliseid valusid. Kehas on nõrkus, mõelda ei jaksa, teha midagi ei jaksa ega taha. Söögiisu on kõvasti vähenenud, kuigi ta pole kunagi eriti suur olnud. Paar päeva tagasi lõppes pikk ja hea suhe, mille tagajärjel on tunne, et enam ei tea mida edasi teha. Lisaks sellele on veel teisigi asju halvasti läinud. Võib-olla on kehv enesetunne tingitud sellest? Sümptomid oleks nagu depressioon, nii palju kui ma lugenud olen. Aga samas olen nii noor ja tohiks olla sellist asja, kuigi tunne on nagu vanal inimesel. Mida peaks tegema või kust abi otsida? Sõpradest ei ole suurt kasu, nad kõik tahaksid väga aidfata aga nad lihtsalt ei oska enam. Ma ei julge ka eriti pöörduda psühholoogi poole, kuigi tahaks. Kardan, et lihtsalt suust ei tule mitte ükski sõna välja, kui kohale lähen.
Toimetus: Oled tublisti ise kõik läbi mõelnud, mis on väga hea. Kahtlustada võib tõesti ka depressiooni ning võib olla koos mingi kehalise haigusega- äkki lisaks mingi liigesehaigus?!. Depressioon ei ole vanainimeste haigus, depressioonisümptomeid on uuritud maailmas juba imikutelgi. Seega, ärge jää ootama kuni veel halvemaks läheb vaid otsi professionaalset abi. Alati saab ka esialgu perearsti poole pöörduda, kooli psühholoogi poole või minna psühhiaatri vastuvõtule. Need on ka tasuta võimalused. Ära häbene om häda ja ütle ka omastele, mida tunned. Saad veel toetust. Otsi kindlasti abi.
Lugege palun lisaks Inimene.ee Haigused ja seisundid Depressioon
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Rain kommenteeris: 2010-11-01 08:09:41

To Rain kommenteeris: 2011-01-07 21:12:05

A.A kommenteeris: 2011-03-19 13:06:52

Mina kommenteeris: 2012-04-16 15:40:21

Martin kommenteeris: 2012-08-27 04:44:19




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee