1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Hüppeliigese vigastus

Maria:
Mul oli poolteist nädalat tagasi mõlemal jalal hüppeliigese rebend. Jalad olid nädal aega kipsis, pärast seda võisin ise kipsid ära võtta. Mure on nüüd aga selles, et paistetus ei taha ära minna. Jalg on täna ikka veel sama paistes, kui see oli mitu päeva tagasi. Käia saan juba peaaegu normaalselt, aga jalad (eriti vasak) on väga hullusti paistes. Kas ma peaksin veel arsti poole pöörduma või läheb see üle?

Toimetus:
Tavaliselt paranevad sidemed ligikaudu nelja nädalaga, kuid turse võib esineda kuni paar kuud. Täieliku raskuskandmisvõime ja liigese liikuvuse taastamiseks on soovitatav läbida ravivõimlemiskuur. Esmakordselt hüppeliigest vigastades on vaja olla eriti ettevaatlik esimese kahe kuu jooksul. Just siis esineb kõige sagedamini korduvaid vigastusi. Käimisel tuleks kasutada poolelastset/elastset tugisidet, kuni saate taas normaalselt käia. Sportimisel kasutage poolelastset tugisidet/teipi poole aasta jooksul. Lugege lisaks inimene.ee veebilehelt haiguste ja seisundite alt “Hüppeliigese sidemete vigastus”.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Elen kommenteeris: 2012-04-07 23:54:22




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee