1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Skolioos

Tatjana:
Mul on küsimus laste ortopeedile. Mul on suur mure. 2 a tagasi avastati minu 15-aastasel tüdrukul skoliooos. Tol ajal oli ta 20´´. 1,5 aasta jooksul kais ta RKK-l 2 korda nädalas, samuti käis ujumas. RKK instruktor lubas tal edaspidi kodus harjutusi teha, mida ta tegigi enam-vähem regulaarselt. Nädal tagasi käisime uuel kontrollil ja arst ütles, et enam ei sa meid aidata – ainult operatiivne ravi jääb meile raviks. Kas tõesti tasub opereerida nii noores eas, kui keha veel kasvab? Kui palju aega võib veel venitada otsusega? Millised tüsistused võivad olla ja kui tihti need esinevad?

Toimetus: Otsus opereerida on skolioosi puhul seotud skolioosi süvenemise kiiruse ja skolioosi raskuastmega. Keskmine vanus opereeritud lastel on 12–14 aastat, kuid iga patsiendi jaoks on oluline individuaalne lähenemine. Tähtis on mitte oodata skolioosi süvenemist, vaid seda ennetada. Operatsiooni järel võivad tekkida kasvuhäired. Soovitan pöörduda selles küsimuses dr Tiit Härma poole Tallinna Lastehaiglast. Lugege lisaks inimene.ee haiguste ja seisundite alt “Skolioos”.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee