1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Valu kõrvas

Terje:
Olen murelik 38-aastane naisterahvas. Nimelt on mul paar nädalat teravad valutorked löönud kõri vasakule poole. Teinekord hakkavad ka ilma igasuguse põhjuseta kõrvad valutama. Enne valusid tehti millalgi EKG ja olen käinud ka LOR-i juures, kuid midagi pole leitud. Kas valud võivad olla südamega seotud või on asi milleski muus? Ravimeid ei tarbi mingeid.

Toimetus: Kuna kõrvad on otseselt seotud nina-neeluga, siis võib valu kiirguda kõrvast neelu-kõri piirkonda ja vastupidi, kuna neelu ja keskkõrva närvid on omavahel ühenduses. Sageli on kõrvavalu põhjuseks ka neelupiirkonna põletikud. Kõripiirkonnas võivad valutorked olla seotud stenokardiahoogudega, eriti kui need tekivad füüsilise pingutuse või stressi järel ning kaovad rahuolekus paari minutiga. Soovitan füüsilise pingutuse järgsete valude korral kindlasti kardioloogi konsultatsiooni. Kui valud kõripiirkonnas ei ole seotud füüsilise või emotsionaalse pingutusega, siis võiks valu põhjuseks olla ka kerge põletik või häälepaelte väsimine nende pikaajalise pingutuse järel. Kui valu jääb pidevalt püsima või tekivad lisaks häälekähisemine vm sümptomid, siis tuleks kindlasti perearsti või võimalusel LOR-i juurde pöörduda. Lugege lisaks haiguste ja seisundite alt “Stenokardia”, “Kõrvavalu”, “Larüngiit”.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee