1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kas kaltsiumipuudus?

Aive:
Olen 19-aastane neiu ja pöördun Teie poole sellise probleemiga, et mul on parema puusa peal suur tumepunane lillade täppidega laik, mis tekkis umbes 9 aastat tagasi. Tollal oli see veel päris pisike, nüüd aga on kasvanud läbimõõdult suuremaks kui nimetissõrm ning on näha, et kasvab ka edasi. Kohati teeb põletavat valu ning sealjuures värvub ka erkpunaseks. Nahast kõrgem see ei ole.
Olen sellega käinud ka nahaarsti juures, kes määras põhjuseks kaltsiumipuuduse. Tarvitasin peaaegu pool aastat kaltsumitablette, kuid sümptomid ei kadunud.
Mis see võiks olla? On võimalik, et see on mingisugune nahavähk (suguvõsas on seda esinenud- emapoolsel vanaemal )?

Toimetus: Soovitan minna teise nahaarsti juurde teist arvamust saama. On vähetõenäoline, et tegemist on kaltsiumipuudulikkuse nähuga. Teie vanuses, kui tarbite piisaval hulgal piimatooteid, siis ei peaks sellist probleemi olema. Teie kirjeldatud laik puusal ei ole ka nahavähi tavatüüpidele iseloomulik- seega hetkel ei tasu väga karta pahaloomulist nahavähki. Lisaks võite lugeda inimene.ee Haigused ja seisundid Hüpoparatüreoidism (kaltsiumipuudulikkusest) ning Nahavähk. Võite konsulteerida ka onkoloogiga kuna Teil on perekondlik eelsoodumus vähi tekkeks.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


HEILIKA ELSTING kommenteeris: 2011-03-07 16:56:43




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee