1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kõrvapõletik

Diana O.:

Mure selles, et 1-aastasel tütrel on kõrvapõletik, arst kirjutas antibiootikume. Käisime ka kõrvaarsti juures, kes ütles, et nädala pärast vaja tagasi minna ja lapsel vaja kõrvad ära puhastada. Ausalt öeldes ei saanud ma tema jutust mitte midagi aru, kuna Ida-Virumaal ei oska arstid eesti keelt.

Mees tõlkis mulle, et arst oli sedasi öelnud, et kui uuesti läbivaatusele läheme, siis on kaks varianti: esimene, et joodame lapsele mingit jooki sisse, tema jääb magama ja siis nemad teevad kõrvad puhtaks ning teine variant, et laps on ärkvel ja nemad puhastavad. Aga kõige suurem mure on see, et mu laps kardab arste, ei lase neid ligi ja lihtsalt nutab. Kahju vaadata omaenda last karjumas … Mis oleks kõige targem, kuidas saaks lapse kõrvad puhtaks teha? Ise torkida ei tohi, öeldi.

Toimetus:

Kui on probleeme arsti keeleoskusega, siis saate pretensiooni esitada Eesti Haigekassa aadressil http://www.haigekassa.ee/kysi.
Lapse arstikartus igas väikelapse vanuses on täiesti normaalne ja Teie kui lapsevanem vastutate tema heaolu ja tervise eest! Alati on Teil õigus minna ka teise arsti juurde, eriti kui eelmine ei suutnud keeleliselt end selgeks teha. Lapse kartus või nutt ei tohiks takistada vajalikku ravi.
Ise midagi lapse kõrvadega TEHA EI TOHI, kui Te ei soovi, et ta kurdiks jääb.
Kui olete kindel, et kõrvaarst on keeleprobleemidele vaatamata adekvaatne ning professionaalne, siis palun minge ikka lapsega protseduurile ning valige endale meeldivam variant protseduuri läbiviimiseks. Küsige kindlasti infolehte, kus on protseduuri kohta midagi kirjas, ja kui soovitatakse tuimestust või rahustamist, siis küsige kindlasti nende kõrvaltoimete kohta. Lisaks võite otsida mõne sõbra või tuttava, kes vene keelega hakkama saab, kui otsustate siiski protseduurile minna. Kindluse mõttes.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee