1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Vedeliku vajadus imikul

Liina:

Tere, mul mure selline, et mul on kodus 1 aasta ja 7 kuune laps. Ma ei tea, kas mulle ainult tundub või ta joobki vett palju. Näiteks täna öösel oma voodis magas ta äärmiselt rahutult ja nõudis muudkui suure kisaga juua. Kusjuures tavaliselt ta niimoodi üldse ei tee, ärkab öösel 1–2 korda, joob natuke ja magab edasi. Kui ma ta täna öösel enda kõrvale võtsin, jäi kohe sügavalt ja rahulikult magama. Kas see võib olla harjumus, et ta tahab iga asja peale juua? Kui ta päris pisike oli, siis olin natuke ise ka loll ja andsin kogu aeg iga piiksu peale juua ja kui ta ise pudelit juba hoidma hakkas, siis ei saanud enam pudelit käest ka ära, jõi nii palju, kui pudelis oli. 9-kuuselt tehti talle ka vereproov (Hgb määramiseks), kui oleks midagi viltu olnud, siis arst oleks ju sellest saanud teada. Palun andke nõu, mida peaksin tegema :) Ette tänades :)

Toimetus:

Laste, eriti aga imikute veevajadus on väga suur. Nii vajavad imikud ööpäevas vett 120–170 ml/kg, 4–6-aastaste laste veenõudlus on aga umbes 75–100 ml/kg. Imikute ja väikelaste suhteliselt suur veenõudlus on seletatav nii nende endi veerohkusega kui ka vee suurema liikuvusega nende organismis. Vee ainevahetuse kohta kehtib kaks lihtsat reeglit. Esiteks, mida noorem on organism, seda veerikkam see on. Teiseks, mida veerikkam on organism, seda kiiremini toimub ka kogu ainevahetus. Seega on rohke vee joomine, eriti veekaotuse, palavuse, füüsilise koormuse jne korral, väikelapse puhul normaalne.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee