1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Pärast mandlioperatsiooni

Kristiina V:

Tere! Tahaksin väga uurida natuke mandlioperatsiooni paranemise kohta. Nimelt on mul täna 11. päev. Süüa ning juua on võimatu, kuna tugev valu keele alaosas lööb veel tugevama valu kõrva, mis kestab mõned minutid, enne kui ühe lonksu vett saan võtta. Pöördusin ka arsti poole sellega tagasi, mulle öeldi, et paranemine on erinev inimestel ja ma pean selle lihtsalt välja kannatama. Öeldi veel, et see kestab 2–3 nädalat. Ma tõesti ei pea enam nii pikka aega vastu ... Täna on teine päev, kui sain tilguti kaudu vedelikku ... ja nii veel nädal-kaks elada oleks täiesti põrgu. Kas see kõik on tõesti nii normaalne, nagu öeldi mulle? See tugev valu keele alaosas ja kõrvas – kas selle vastu mingit muud leevendust pole kui aeg? Isegi jalad ei taha enam kanda ... Ootan siiralt Teie vastust!

Toimetus:

Hallikasvalge katt püsib kurgus 12–14 päeva – sellest see keele alaosa valu. Sellel ajal on kurguverejooksu oht. Katud langevad ise ära – neid ei tohi ise eemaldada. Keelatud on kurgu kuristamine. Iseloomulik on, et valu kestabki keskmiselt 2–3 nädalat. Võib esineda valu kiirgumist kõrvadesse. Valulävi on igal inimesel väga individuaalne. Esimese 5–6 päeva jooksul kasutage valuvaigistit 30 minutit enne sööki. Valurohtu tuleb võtta vastavalt vajadusele, Oluline on mitte ületada ööpäevast doosi. Valurohtudest tohib võtta ainult arsti poolt lubatud ravimeid. Sobivaim valuvaigisti on paratsetamool – kihisevad lahustuvad tabletid või pulber. Aspiriini, ibuprofeeni kasutada ei tohi. Neil on verd vedeldav toime ja suureneb verejooksu oht. Võtke arstiga ühendust, kui tekib verejooks (kui märkate süljes verd, heitke rahulikult voodisse, võtke suhu jääkuubikuid ja paluge kellelgi kutsuda kiirabi), oksendate, tekib palavik üle 38 °C. Head paranemist!
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Tõnis kommenteeris: 2010-05-04 21:32:11




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee