1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Valutav põlv

E. V.:

Olen 19-aastane mees ja tegelen, õigemini tegelesin aktiivselt jalgrattaspordiga maanteel 20–25 km päevas 4 korda nädalas. Pärast kahte pikemat sõitu järjestikustel päevadel (63 km ja 50 km) hakkasid parema põlve teatud piirkonnad kõrvetavat valu tegema. Valu on põlvekedra vahetus läheduses kestnud nädal ja kaasneb reeglina koos jala kõverdamisega (suurim valu kõndimisel, joostes ja sõites annab põlv endast vähem märku, liikumatult on põlv valutu).

Valupiirkonnad: põlvekedra alumises ja ülemises osas, põlve sisemises ja välimises osas e põlve küljed (valupiirkonnad on vahelduvad). Õrn paistetus põlve siseküljel tekkis pärast jalgpalliga harjutamist kuid kadus juba järgmisel päeval.

Lõpetasin jalgrattatreeningud koheselt ja proovin anda võimalikult vähe koormust põlvele. Niiöelda raviks kasutan Olfen 1%-list geeli ja külmakotti, kuid muutusi pole veel täheldanud. Sooviksin teada, miks valu tekkis, kas enda ravist piisab, kaua paraneb ja kui aktiivselt võib liikuda või treenida.

Toimetus:

Soovitan siiski pöörduda perearsti või võimalusel perearsti saatekirjaga ortopeedi poole. Põlvemeniski ja sidemete vigastused ei ole hästi tavauuringutel näha, mistõttu sageli on vaja teha MRT uuring. Lisaks kodustele külma ja valugeelide kasutamisele soovitan kindlasti põlv kinni siduda või kasutada spetsiaalset põlveortoosi (põlvetuge). Enne kindlat diagnoosi ei soovita põlvele koormust anda.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee