1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Valutavad liigesed

Mare:

Tere! Ühel hommikul ärgates tundsin, et parema käe liiges, mis asub labakäe juures on valus. Määrisin Viprosali ja Fastum-geeliga – ei aidanud. Lisaks sellele tundsin aeg-ajalt teravaid valupisteid parema käe sõrmedes, vahel ka vasakus käes. Tuima valu esines ka parema käe nimetissõrme otsas, samuti vasaku käe sõrme otsas, aeg-ajalt oli tuimus ka suurtes varvastes. Väikesed varbad ka aeg-ajalt tuim tunne. Käelabad kuumasid aeg-ajalt. Üks-kaks korda öösel ärkasin üles kuumade rõngaste peale, mis tekkisid mõlema jala hüppeliigeste, põlveliigeste, randmeliigeste ja küünarvarre liigeste ümber. Päevas kaks korda tekib tunne, et minestan, aga ei minesta. Suu kuivab tugevasti. Perearsti juures tehti üldvere proov: reumafaktor 8,4; CRV 0,1.

Käisin ka reumaarsti juures, selleks tehti käelaba (mõlemast ) pilt, samuti ka jalaliigestest. Pildil mingeid leide RA kohta ei ole. Ainuke diagnoos oli: algavad artrootilised tunnused. Kirjutati ka välja diklofenaki kuur (10 päeva 2 x päevas 1tablet). Aga ikka on mul käelabad kuumad, hommikuti on parema käe väike sõrm mitte kange, aga nagu krampis, korraks ja korra on hommikul ka sõrmenukid krampis olnud. Ja käelabad on nagu nõrgad. Kuigi kõiki töid saan väga hästi teha. Rusikasse saan ka käsi tugevasti pigistada. Ja ikka on kehv olla aeg-ajalt, nagu minestaks, aga ei minesta ka. Kas võib-olla tegemist mõne närvihaigusega. Olen 50 aastane naine.

Toimetus:

Võimalusi on mitu: jätkuv algav liigesehaigus (võtke ravimkuurid ikka lõpuni), algav menopaus (võite käia ka günekoloogi juures kontrollis) või stress (kuigi Teie kaebuste ja uuringute juures ei ole usutav, et ainult stress või psüühikahäire oleks põhjuseks).
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee