1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kopsupõletik ja bronhiit väikelapsel

Riina:

Mul laps tihti haigestub ja põhimure on just pikaaegne köha, laps 4,8k. Nägin kirja, mükoplasma kohta ja mul tekkis kahtlus, lasime perearstil vereproovi võtta, mükoplasma ja klamüüdia. Siis selguski, et tal näitas mükoplasmat, see pidi põhjustama, kopsupõletikku, kõrvapõletikku, bronhiiti jne. Tal on need kõik olnud, alati antibiootikum, on neid nii palju saanud, kopsuröntgenit. Ka mul mure, mis ta tervisest järele jääb, kui niipalju vaja antibiootikumi süüa. Tal on 2 korda olnud kopsupõletik, bronhiit, põhiline, et tal esimene ravi ei mõju, alati tuleb talle välja kirjutada mingi teine rohi, siis alles mõjub aga köha on jäänud ikka, vähesel määral. 5.veebruar oli raske hingata, hingas hästi tihti, köhis, oli kuulda ka imelikku heli, kopsuröntgen näitas kopsupõletikku, sai ravi, ab., käisime kopsuarstil, nüüd ravime mükoplasmat, jälle antib., kas tõesti kuidagi teisiti ei saa ravida, köhib ikka vahest. Kopsuarst tegi lasi meil ka süljeproovi teha, puhuda, süljeproovi vastuse saame teada hiljem. Mida teha laps nii õnnetu ja meie ka, lasteais oli viimati veebruari esimesel nädalal, nüüd jälle ravi 2nädalat ja kohe peale seda ei tohi ka lasteaeda viia, immuunsüsteem on nõrgenenud. Palun andke nõu, kas tõesti pole peale antibiootikumide võimalik ravida kuidagi teisiti, kopsup., bronhiiti, need on tema sagedased haigused olnud. Kuidas karastada? Millest alustada, söögi suhtes hästi valiv. Mina arvan, et lasteaaias lapsed haigemad, kui kodus on.

Toimetus:

Kopsupõletik ja bronhiit, mis on väikelapsel põhjustatud mükobakterist, on tõsine haigus. See nõuab sageli mitmekordselt antibiootikumravi. Seega, soovitan jätkata arsti poolt läbiviidavat ravikuuri. Kopsupõletikust üldiselt loe andmebaasist Haigused ja seisundid. Karastamine on kasulik immuunsüsteemi tugevdamiseks. Soovitatav on alustada märja toasooja rätikuga lapse ülakeha hõõrumise ja kuivatamisega 5 minuti jooksul, hiljem võib lisada ka alakeha hõõrumise (enne kuivatada ülakeha ja panna särk selga) ja järk-järgult vee temperatuuri alandada. Lisaks tuleb suvel eelistada õhemat riietust ning teha poolpaljalt rõdul või õues õhuvanne esialgu alates õhutemperatuurist 20–30° C, 10–15 minutit, hiljem pikemaajaliselt maksimaalselt kuni 25 minutit (välistemperatuur on oluline, terve ja karastunud laps võib ka jahedas väljas olla, õhutemperatuur kuni 15°). Lisaks võiks peale vanni või sauna pesemisel teha nn sooja-külma dušši, kus soe vesi on veidi normist soojem. Olla sooja vee all 20–30 sekundit ning siis kasutada külma vett joana, esialgu toasooja, 8–9 sekundit. Lisaks lugege ka probiootikumide kohta.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee