1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Hambakatt keele pinnal

Marina:

Mul on keelel tagaosas näsad ja nende peale tekib palju kattu. Pesen keelt nii palju, kui saan, aga järgmisel päeval on katt tagasi. Tihti on selline tunne, nagu kurgus oleks midagi.

Terje Altosaar, Ode hambakliiniku ja A&D Hambaravi suuhügienist:

Jällegi põhjusi võib olla mitu. Soovitan pöörduda perearsti poole. Avatavaks põhjuseks võib olla nt hiline söömine (pärast kl 18) või teie toiduvalik sisaldab liiga palju magusat ja/või nisutooteid. Samas soovitan ka testida helicobacter pylorit. Helicobakter pylor on mao ja kaksteistsõrme limaskestas leiduv mikroob, mis võib olla ebameeldiva hingelõhu ja katu põhjustaja.

Samas soovitan kontrollida ka reflukshaigust. Reflukshaigus on tõsine haigus, mille puhul tõuseb maohape maost söögitorru. Kui seda ei ravita, võib pikaajaline söögitoru limaskesta kokkupuude maohappega viia söögitoru limaskesta põletiku ehk ösofagiidi tekkeni. Kujunevad söögitoru limaskesta muutused võivad olla hiljem söögitoru vähi üheks tekkepõhjuseks. Neelamisel tekkiv ebamugavustunne (düsfaagia) või valu (odünofaagia) on reflukshaiguse tüüplised sümptomid. Düsfaagiat kirjeldatakse sageli kui tunnet, et toit jääb teel suust makku söögitorru kinni.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Mati kommenteeris: 2009-10-20 09:35:50




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee