1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Igemete taandumine

Liisi:

Mul kipuvad igemed taanduma, eriti osadel hammastel (külje peal). Lugesin internetist, et selle vastu aitab taruvaigu närimine. On see tõsi? Kui jah, siis kust sellist taruvaiku saada? Küsisin mitmest apteegist, aga sellist asja ei olnud. Kuidas veel sellise probleemi vastu saab võidelda?

Terje Altosaar, Ode hambakliiniku ja A&D Hambaravi suuhügienist:

Soovitan pöörduda hambaarsti vastuvõtule. Virtuaalselt võin ainult oletada. Põhjus võib olla nt igemepõletik, liiga tugev hammaste pesemine või vale hammaste pesemise tehnika.

Hammaste harjamine on levinuim viis hammaste katust puhastamiseks. Ometi ei oska ka paljud täiskasvanud teha seda õigesti. Soovitan hammaste pesemist alustada iga kord erinevast kohast. Tavaliselt on kulumiskahjustused (igeme taandumine) suuremad just sealt, kust inimene hammaste pesemist alustab. Hambapesu alguses on jõudu ja tahtmist palju ning märkamatult rakendame hambaharjale liigset jõudu. Alustades pesemist erinevast kohast, kulutame hambaid ja traumeerime igemeid vähem. Oluline on teha hambaharjaga maksimaalselt ühe hamba pikkusi tõmbed edasi-tagasi ja hambahari olgu alati pehme või väga pehme. Samas ei tohi hambahari olla suure tupsuga (harja pikkusega), maksimaalselt 3,5 cm. Mida suurem on hambahari, seda jõulisemalt me hambaid peseme.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee