1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Surnud nahk suus

Maris:

Üldiselt on hambad ja suu korras. Kuid mingist hetkest tekkis suhu valge kiht nahka, kui nii võib öelda. Jube hea on seda närida. Väga ta mind ei häiri, kuid põnev oleks teada, millest see tingitud on. Kas see on mõni nahahaigus või pole vaja isegi tähelepanu pöörata. Olen proovinud ka mitte närida ja lasta olla, arvates, et äkki see on suu sees suunurkades tekkinud närimisest, kuid ka see pole aidanud. Mingist hetkest lihtsalt on kogunenud nii palju surnud nahka, et peab koguse lihtsalt eemaldama. Kas tegu võib olla suu seenhaigusega?

Terje Altosaar, Ode hambakliiniku ja A&D Hambaravi suuhügienist:

Võin ainult arvata, aga palun minge siiski oma hambaarsti juurde saamaks oma murele ühest vastust.

Põhjus võib olla tõesti hammastega põse närimises. Pärast närimise lõpetamist paraneb põsk veel üle kuu aja.

Teine põhjus võib olla ärrituses. Kui teie hambapastas on palju vahuainet e. Naatriumlauryylsulfaati sest see vahuaine põhjustab pikaajalisel kasutamisel suu limaskestas mutatsioone. Mida rohkem seda ainet pastas on, seda enam võib inimene pestes tunda valulikkust limaskestal või põletavat tunnet suus. Vahuaine ärritab nahka, võib kahjustada maksa, kopse ja immuunsüsteemi. Levinud antibakteriaalse toimega ühend, mida kasutatakse hambapastades, on triklosaan. See aine võib tekitada allergiat ja kui seda liiga palju kasutada, võivad ka bakterid sellega kohaneda.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee