1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Külmad vannid puusaartroosi korral?

Urve:

Kas puusaartroosiga on hea või halb võtta külmavee vanne (talisuplus)? Olen 2 korda operatsiooni edasi lükanud, kuna nii suuri valusid pole. Võtan 3 aastat Arthryli. Lasen teha massaaži. Olen 72-aastane. Mida veel võiks ette võtta? Noh-jah, 174 cm ja 100 kg – peaks vist vähem sööma, aga iseloomu pole.  Kuna see on viimaste aastate probleem, pole harjunud.

Dr Eve Sooba, Ida-Tallinna Keskhaigla taastusarst:

Üldine külmaravi ja ka talisuplus on valu vähendavad protseduurid, seega sobivad. Artroosi süvenemise „taltsutamiseks“ oleks kindlasti vaja õppida harjutusi ning teha neid iga päev. Kehakaal ei tule kasuks: raskus jalgadel süvendab survet liigestele, mis tähendab kahjustuste süvenemist. Lisaks kaalu numbrilisele näidule, on ka teised parameetrid, näiteks kolesterool, kusihape korrast ära vms, mida tuleks jälgida. Liigesvaevustega inimestele soovitatakse piirata lihatoodete tarbimist ja süüa sagedasti kala. Füüsiline aktiivsus aitaks kehakaalu langetada, vähendaks valusid ja tugevdaks lihaseid. Soovitaksin ujumist, süvavee jooksu, vesivõimlemist teile koheseks liigeshaiguse ravis kaasnevaks retseptiks.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee