1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Painduvad liigesed põhjustavad valu?

Hille:

Olen 34-aastane naine ja hädas randmeliigestega. Toitun tervislikult ja mitmekülgselt. Aegajalt, nt 1x kahe kuu jooksul, hakkavad randmed valutama ja valu kestab umbes 3 päeva. Kuigi eelnevalt ma ei ole kandnud raskusi vms, mis võik seda põhjustada. Kas ma peaksin kasutama mingit ravimit? Kas põhjus võib olla selles, et mu liigesed on väga painduvad? Mida peaksin tegema?

Dr Eve Sooba, Ida-Tallinna Keskhaigla taastusarst:

Üliliikuvad liigesed ja kudede "lõtvus" võivad olla liigesvalude põhjuseks. Siiski tuleks teie vanuses pidada nõu perearstiga hindamaks liigeste seisundit siis, kui nad valutavad (kas on lisaks turset jm). Analüüsige ka töö- ja kodust keskkonda, äkki oli valule eelneval perioodil mingi suurem töine tegevus kätega (näiteks tööl palju kirjutamist või sellel ajal töötamine mingi teise arvuti taga vms).

Soovitan ka pöörduda taastusravisse tegevusterapeudi vastuvõtule, kes õpetab selgeks harjutused kätele, õpetab käsi säästvad töövõtteid ja tutvustab käte koormust vähendavaid abivahendeid. Arvatavasti vajate randmetugesid perioodiks, kui kätega tehtavate tööde pingutus on suurem. Ravimi soovitamiseks on vajalik eelnev diagnoosi püstitamine. Ka taastusarst võib lisaks tegevusteraapiale määrata raviefektiivsust tõhustavaid protseduure, aga eelnevalt peab diagnoos selge olema. Üliliikuvate liigeste korral on oluline teada, et tuleb vältida liigestest liigset sirutamist (nt põlvedest).
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee