1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Lapsel probleem kõhu ja pepuga…

Piia:

Mure järgmine: lapsel (5 a poiss) on juba kaks kuud probleemid kõhuga ja pepuga. Alguses kurtis ta kõhuvalu, millega kaasnes ka punane pepuvahe, sest vaatamata korras kakale (ei olnud vedel) tuli lapsel iga päev pepust pruunikat vedelikku, mistõttu oli ka pepu katki. Kuna nädalaga läks asi üsna hulluks (pepu oli vaatamata hooldamisele villis ja punane), siis määras perearst ussirohtu. Need võetud ja iga päev pepule salvi määritud, läks pepuvahe paremaks. Kõhuvalud jätkusid. Viimasel ajal ta enam kõhuvalu ei ole kurtnud, kuid limast vedelikku tuleb ikka ja pepu ei ole siiani seetõttu päris ära paranenud. Lasteaiapäevadel pole võimalik peale pükste vahetuse muud moodi last aidata. Milles võib asi olla? Kakaproov ja vereproov on korras ning kakamisega on ka kõik korras. Laps ei hoia kakat kinni ja kõht ei ole lahti. Kakab 4–5 korda nädalas. On võtnud 2 nädalat Linex fortet.  Mida peaks tegema?

Dr Ester Eensaar, perearst:

Mina arvan, et Teie pojal on roojapidamatus (enkoprees), mis on tahtele allumatu roojamine, mida iseloomustab väljaheite valgumine püksi. Kirjanduse andmetel täheldatakse seda ühel protsendil 5–7-aastastel lastel, enam poistel kui tüdrukutel. Pükste määrimine on enamasti juhuslik, see kaasneb sageli kas pingesituatsioonidega või unustatakse mängutuhinas tualetti minna. Enkoprees on sageli seotud kõhukinnisusega, mille puhul vedel soolesisaldis valgub väljaheitemassidest mööda (ülevooluenkoprees), või psüühiliste probleemidega. Tavaliselt on pükste määrimine ajutine ja iseenesest paranev seisund. Probiootikume võib anda ja üsna pikka aega, eriti kui laps on saanud talvel raviks antibiootikume. Võiksite konsulteerida neuroloogi, psühhoneuroloogi või ka psühholoogiga.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:


Pepupoiss kommenteeris: 2011-02-22 12:09:24




 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee