1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Meresiiliokka eemaldamine

Dmitri:

Mul on probleem, millega olen pöördunud nii perearsti poole kui ka traumapunkti, kuid abi pole saanud. Sain 1,5 kuud tagasi kätte meresiili okka.  Kohapeal esmaabi ei saanud ning järgmisel päeval algas pikk reis tagasi kodumaale. Selleks ajaks, kui Eestisse jõudsin, oli paistetus mööda läinud ja okkaid oli vaevalt näha – nahk oli peale kasvanud. Sai üritatud okkaid välja tõmmata, kuid ei õnnestunud. Okkad olid suhteliselt muredad. Mingil hetkel hakkas käsi valutama ja läks paiste. Pöördusin perearsti poole, kus paar sekundit nõelaga torgiti ja öeldi, et midagi teha ei anna, peab panema joodisalvi ning öösiti viinakompressi. Tegin nii, nagu kästi, läksin siis perearsti juurde tagasi. See visiit läks veelgi kiiremini – arst ütles lihtsalt, et on palju parem ja küll ära paraneb. Paistetus oli tõesti mööda läinud, kuid okkad olid endiselt sees. Läks mööda veel mõni nädal ja nüüd on käsi jälle paistes ja väga valus. Käisin traumapunktis, kus öeldi sedasama, et tuleb oodata, kuni ära paraneb, süüa ibuprofeeni ja määrida peale kampriõli. Tehti ka röntgenipilt, kuid sellelt polnud midagi näha. Sõber rääkis, kuidas tal kaktuse okas käes oli. Arstid soovitasid tal samamoodi oodata, kuni paraneb. 2 kuu pärast läks tal käsi nii hulluks, et ta veetis 1 nädala haiglas. Pärast kirurgilist sekkumist ja okka eemaldamist oli käsi justkui imeväel järgmisel päeval peaaegu terve. Mida ma pean edasi tegema? Olen väga tänulik hea nõu eest!

Dr Ester Eensaar, Lasnamäe Medicumi vanemarst, perearst-lastearst:

Minu nõuanne on: võtke perearstilt saatekiri kirurgi juurde minekuks, loodetavasti saab Teie probleem lahenduse. Võõrkeha on organismile võõras ning vajab minu arust eemaldamist.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee