1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Mida teha peavaluga?

Monsa:

Mida teha peavaluga? Mul esineb peavalusid suhteliselt tihti. Ja kui pea ei valuta, siis läheb vahepeal lihtsalt silme ees mustaks või on selline tunne, nagu pea suriseks. Mõnikord on lausa tükk aega silme ees must, selline tunne, nagu jääksin pimedaks. Paar aastat tagasi tekkis jube peavalu öösel ja mees viis mu haiglasse, seal aga öeldi, et see on tingitud stressist ja anti mingi tablett (võttis peavalu ära küll). Teine mure on see, et minu kolmnurgas (kahe rinna vahel) on külje peal kõva tükk (silmaga nähtav, käega tuntav), mis on tugevamalt katsudes valus. Kas mul on põhjust muretsemiseks või oleks parem, kui läheksin käiksin arsti juures ja laseksin mingid uuringud teha?

Dr Ester Eensaar, Lasnamäe Medicumi vanemarst, perearst-lastearst:

Peavalu põhjusi võib olla mitu. Tuleks kontrollida vererõhku, nägemist. Kui need on korras, siis võib tegu olla ka migreeniga. Perearsti juures tuleks teha üldanalüüsid – kui need on korras, siis paluda saatekirja neuroloogi juurde minekuks, et teha täpsemad peaaju uuringud. Tüki suhtes rinnas tuleks igal juhul kiiresti paluda saatekirja mammoloogile, kes teeb vajadusel täpsemad uuringud.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee