1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Tahan arstilt küsida ... kohta.
naistehaiguste
kõrge vererõhu
suguhaiguste
diabeedi
kasvajate
allergia
liigesehaiguste
nahahaiguste
insuldi ja infarkti
depressiooni
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Kuidas saab eemaldada soolatüükaid?

Grete:

Kuidas saab eemaldada soolatüükaid nii, et need tagasi enam ei tuleks? Mul on näpu peal juba kolm tükki. Enne olid suunurgas ka, aga need tulid ja läksid, nagu tahtsid.

Dr Ester Eensaar, Lasnamäe Medicumi vanemarst, perearst-lastearst:

Soolatüükad on healoomulised, enamasti viirusest põhjustatud tihked sõlmekesed nahal. Lastel ja noorukitel esinevad harilikud tüükad, peamiselt kätel ja jalgadel. Täiskasvanutel on enamasti lamedad tüükad ja kondüloomid. Arvatakse, et tüügaste tekkimise eeltingimus on perifeerse vereringe häire või sarvkihi kahjustus nahal. Soolatüükaid ravitakse siis, kui need põhjustavad vaevusi või häirivad. Apteegis on käsimüügis ravim Duofilm, mis nahaarstide arvates on üsna efektiivne, kui täita täpselt ravijuhendit. Ravi kestab enamasti nädalaid. Kui sellest pole abi, siis võib nahaarsti poole pöörduda (saatekirja pole vaja), kes saab kasutada krüoteraapiat (lämmastikuga külmutamine) või laserravi. Rahvameditsiinis on saadud abi verehurmarohu oranži vedelikuga määrimisest. Loe soolatüügaste kohta lisaks haiguste ja seisundite kataloogist, kataloogi sisenemiseks vajuta SIIA.
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee