1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire



Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Trip*

Kell on pool üksteist hommikul. Ma lesin voodis ja vahin lakke. Ma mõtlen, mida peale hakata oma eluga – kõik on äkki nii kiiresti toimunud. Juba paar aastat tagasi tahtsin olla täiskasvanu – pikakasvuline kaunis naine. Ja nüüd äkki mõistan, kui väga tahaksin olla ikka veel noor.

“Hommikust, ema!” “Hommikust! Magasid hästi?” “Ära parem küsi…” Heitsin oma õele hoolimatu pilgu, kui temast mööda vanemate magamistuppa läksin, et isa üles äratada. Avastasin, et teda polnudki seal. Selgus, et ta oli öösel koju tulles autolt löögi saanud ning lebas haiglas ja oli koomas.

Eelmisest õhtust on mul meeles vaid see, et helistasin kellelegi ning pärast seda ei saanud und. Millegipärast tormasid kõik minust alati hoolimatult mööda, justkui poleks mind olemaski. Ma tundsin seesmist kibestumust, kuid käitusin, nagu poleks sellest midagi.

Otsustasin, et lasen koolist täna jalga ja lähen hoopis haiglasse isa vaatama. Teadsin, et tegelikult on tulemas tähtis kontrolltöö, kuid ma otsustasin oma südant kuulata nagu isa oli alati käskinud. Matemaatikaõpetaja lubas mul küsimise peale tualetti minna ning leidsin, et just nüüd on sobiv hetk. Hiilisin kooliuksest välja. Kõht oli tühi. Läksin poodi, kuigi teadsin, et raha pole. Mis siis, kui raha pole, võtan niisama.. ennegi seda tehtud.

Poest välja saanud, pistsin jooksu. Kahjuks mitte piisavalt kiiresti – turvamehed said mu kätte ning viisid politseisse. Kuna olin vahele jäänud juba mitmendat korda, kutsuti mu ema. Vastutust minu tegude eest pidi kandma tema…

Kuus kuud hiljem, kui ema vanglast vabanema pidi, tahtsime vanaemaga talle vastu minna. Kuid enne kui jõudsime seda teha, helistati meile vanglast ning teatati, et ema oli tapetud – seda tegid kaasvangid paki sigarettide pärast. Sel hetkel tundsin, et enam halvemini minna ei saa… aga sai. Järgmine telefonikõne, seekord haiglast. Mu isa oli küll koomast ärganud, kuid tal tekkis mingi ravimi suhtes allergia ja ta suri paari minuti jooksul, ilma et keegi oleks aidata suutnud.

Sellest päevast peale hakkasin kasutama narkootikume ja mitte vähe. Proovisin kõike, lootes, et see vähendab mu valu. Kuid see ei aidanud, see viis hoopis minu surmale. See juhtus seitse aastat tagasi, kui ma sain üledoosi.

Ma palun sinult ainult üht: hoia narkootikumidest eemale, mis ka ei juhtuks.

*trip – narkouimas nähtud nägemused

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee