1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kui tõenäoliseks pead, et võid kaotada töö juba enne aastalõppu?
Ma ei usu seda.
Olen kindel, et minuga seda ei juhtu.
Kui olukord läheb pingeliseks, lahkun ise.
Teen kõik, et töökohta säilitada.
Olen nõus töötama ka väiksema palga eest.
Kui koondatakse, pole midagi parata.
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Töötajad valigu ise oma esindaja

Töötajad valigu ise oma esindaja

Tööandjad on olnud hädas töökeskkonnavoliniku ja -nõukogu valimisega – saavad viimaks üldkoosoleku kokku ja keegi töötajatest ei tahagi volinikuks hakata.
Tööandja ise ei saa töötajate esindajat valida või määrata. Kui töötajad jätavad üldkoosolekul töökeskkonnavoliniku või töökeskkonnanõukogu liikme endi seast valimata, siis tööandjat voliniku puudumise pärast karistada ei saa. Tööandja saab ainult harida töötajaid tervise ja ohutuse küsimustes, selgitada ja kas või koolitusele saata, et töötajad hakkaksid mõistma enda huvisid ja muutuksid aktiivsemaks oma tervise suhtes.
Eesti Töötervishoiu oktoobrinumbris kirjutavad töökeskkonnanõukogust ja -volinikust Keiu Rõa Ernst & Young Baltic’ust ning Heidi Vilu tööinspektsioonist; volinike valimise keerukust kommenteerivad Rauno Piirsalu sotsiaalministeeriumist ja Rein Reisberg tööinspektsioonist.
Reisberg soovitab tööandjal teha enne üldkoosolekut töötajate hulgas selgitustööd, millised on voliniku funktsioonid ja miks on töötajatele hea, kui on valitud nende esindaja töökeskkonna alal.
Töökeskkonnavolinik esindab 10 ja enama töötajaga ettevõttes töötajaid töötervise ja -ohutuse küsimustes ning tema volitused kestavad neli aastat. Enam kui 50 töötajaga ettevõttes tegutsev töökeskkonnanõukogu on töösuhte mõlema poole, tööandja ja töötajate esindajate koostöökogu, kes lahendab ettevõtte töötervise ja -ohutusega seotud küsimusi.

Eesti Töötervishoid
Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee