1
logo
2
 
Uudised Kuhu minna KÜSI ARSTILT Trükised Testid Tervis
Toitumine Tervisesport Blogi SEKSUAALSUS
TEEMAKESKUS

AllergiaDepressioonDiabeetInsultKolesteroolKõhuhädadKõrge vererõhkKülmetused-viirusedKüüned-nahk-juuksedSilmadSuuhaigusedSõltuvusTromboosUnehäiredValuVähkÄrevushäire


Kui tõenäoliseks pead, et võid kaotada töö juba enne aastalõppu?
Ma ei usu seda.
Olen kindel, et minuga seda ei juhtu.
Kui olukord läheb pingeliseks, lahkun ise.
Teen kõik, et töökohta säilitada.
Olen nõus töötama ka väiksema palga eest.
Kui koondatakse, pole midagi parata.
Koostööpartnerid






Haigused ja seisundid: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSZTUVWÕÄÖÜ

Umbne ostukeskus

Lugeja küsib:

Soovin teada, kas on olemas ka inspektorid, kes käivad ostukeskustes kontrollimas konditsioneeride olemasolu? Ise käin tihti ühes uues poes Tartus – selles majas ei suuda kaua olla, sest õhk nagu puudub seal, väga lämbe ja umbne keskkond. Vaesed töötajad, kes seal töötavad, mida nad hingama peavad.

Raivo Otti, Tööinspektsiooni Lõuna inspektsiooni tööinspektor:

Ettevõtete (sh ostukeskuste) töökeskkonna kontrollimine on tööinspektorite üks peamistest ülesannetest – ei kontrollita ainult konditsioneeride olemasolu, vaid kogu töökeskkonda kui tervikut (töökohtade ja töövahendite vastavust töötervishoiu- ja tööohutusnõuetele).

Tavapärast kontrolli viiakse läbi aasta algul koostatud tööplaanide alusel. Väljaspool plaani teostab tööinspektor ettevõtte kontrollimist kodanike kirjalikes avaldustes toodud faktide täpsustamiseks ja avaldusele vastamiseks, ettevõttes toimunud tööõnnetuste ja kutsehaigestumiste uurimiseks ja ka kodanikelt inspektori vastuvõtul, telefonitsi või muul viisil saadud signaalide põhjal (viimased võetakse tööplaani tavaliselt pikemas perspektiivis).
Anonüümsete signaalide korral võetakse ettevõtte töökeskkonna kontrollimine plaani, arvestades rikkumise tõsisust jm asjaolusid, ei tormata iga signaali peale kohale. Mõne signaali lahendamiseks piisab vaid telefonikõnest ettevõttesse.

Vastavalt töötervishoiu ja tööohutuse seadusele peab tööandja tagama töötervishoiu ja tööohutuse nõuete täitmise igas tööga seotud olukorras.

Kaubanduskeskustes renditakse müügibokse välja ja iga rentnik (tööandja) vastutab oma töötajate töökeskkonna korrasoleku eest.

Kui renditud pinna sisekliima ei vasta lepingutingimustele, saab rentnik esitada vastava nõude rentijale, kui lepingutingimusi ei rikuta, peavad rentnikud omal jõul tagama oma töötajatele tervisliku ja ohutu töökeskkonna.

Tagasi Print


LISA KOMMENTAAR:





 
3   4
© 2009-2012 inimene.ee